DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sevgili basın emekçisi.

Sevgili basın emekçisi.
12.02.2017
847
A+
A-

Sevgili basın emekçisi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Kütahya Belediyesi ile Denizli Pamukkale Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı ahlak ve mantık dışı kitapları ifşa ettik.

‘Kocası için süslenmeyen, erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir’ diyen, çok eşliliği yeni çiftlere tavsiye eden, hatta eşler arasındaki cinsel münasebete bile karışan bir kitap nasıl olur da belediyeler tarafından insanlarımıza dağıtılabilir? Hangi güç buna cesaret edilmesine olanak sağlayabilir?

Konunun birebir muhatabı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ilettik. Kitaplarda yer alan ifadelerin direkt olarak suç unsuru içermesinden ötürü savcıları göreve çağırdık. Mecliste soru önergelerimizi sunduk, “Bu konu, o kadar da basite indirgenecek bir şey değil. Gelin, bu konuyu mecliste araştıralım” dedik. Ne sorularımıza Sayın Bakan Hanım’dan cevap geldi, ne de meclis araştırma önergemize olumlu bir yanıt aldık.

Daha istediğimiz cevapları bile alamadan Gaziantep Şahinbey ilçe Belediyesi’nin dağıttığı iki ayrı kitap daha gün yüzüne çıktı. Birisi ‘Aile Saadeti’, diğeri ise ‘Kadın ve Aile İlmihali’ isimli iki kitap. Bir kez daha kadının şiddet görmesini normalleştiren, kadını aşağılayan, kadını basit bir cinsel obje haline getiren, değersizleştiren kitapların Türkiye’nin dört bir yanında dağıtılmakta olduğunu görüyoruz. Buna karşılık ülkemizi yönetenler ne yapıyor? Her gün yüzlerce kadın sokaklarda şiddete maruz kalırken, bu şiddetin sebebini neden uzakta arıyoruz?

Belediyelerin bu kitapları yeni evli çiftlere hediye etmesi bile son derece açık bir irtica yöntemiyken, çağrımıza ne savcılardan cevap geldi, ne de Bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Bu kitapları dağıtmaya cüret eden belediyeler hakkında da herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır.

Daha önce de söylediğim gibi; ya hükümet, belediyeler hakkında soruşturma başlatır ve bu olayın sorumlularını yargı önüne çıkarır, ya da AKP kadına yönelik şiddetten her bahsettiğinde bu kitapları onların önüne atacağım. Bunun da böyle bilinmesini ister, bu kitapların sorumluların yargı önüne çıkana kadar, yüzlerini domates gibi kızartmaya ve hesabının sorulması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımla. Av. Fatma KAPLAN HÜRRİYET CHP Kocaeli Milletvekili

Fatma Kaplan HÅrriyet (1)

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.