DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tarım çalıştayının sonuç raporu açıklandı;

Tarım çalıştayının sonuç raporu açıklandı;

Büyükşehir’in düzenlediği Kocaeli’de sürdürülebilir tarım çalıştayının sonuç raporu açıklandı

Kocaeli’nde hayvancılık, sebzecilik ve

meyvecilik için uygun alanlar mevcut

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde geçen yılın eylül ayında gerçekleşen, Kocaeli’nin ilk tarım çalıştayının sonuç raporu açıklandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanı Lütfi Efil, Ziraat Odaları ve tarımsal üretim birliklerinin başkanlarının katıldığı, tanışma ve istişare toplantısında çalıştay raporuna yönelik açıklamalarda bulundu. Raporda Kocaeli’nin hayvancılık, sebzecilik, örtü altı yetiştiricilik, meyvecilik, gıda işleme, süs bitkileri yetiştiriciliği, paketleme ve depolama faaliyetlerine açık olduğu vurgulandı.

TARIM ÇALIŞTAYI DÜZENLENMİŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen çalıştayda farklı konu başlıkları altında tarımla ilgili konu başlıkları tartışıldı. ‘’Doğal Kaynakların Korunması ve Geliştirilmesi’’, ‘’Bitkisel Üretim ve Bitki Koruma’’, ‘’Hayvansal Üretim ve Hayvan Sağlığı’’ ve ‘’Gıda Güvenliği’’ olmak üzere 4 ana tema üzerine duruldu.

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİ

Çalıştay raporunun açıklanmasına yönelik düzenlenen istişare toplantısında katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi’nde yeni kurulan Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı’nın yapısı ve işleyişiyle ilgili bilgi verildi. Kırsal ve Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün faaliyetleri ayrıntılı olarak aktarıldı. 2017 yılında yapılması planlanan tarım ve hayvancılık projeleri tanıtıldı. Ayrıca odalar ve üretici birliklerinin talepleri dinlendi.

KURUMLAR ARASI İLETİŞİM VE İŞBİRLİĞİ

Yapılan toplantı ve çalıştay sayesinde il düzeyinde Sivil Toplum Kuruluşları, meslek odaları, esnaf odaları, üniversite ve kamu kurumları bir araya gelerek tarım ve hayvancılık konularında bilgi alışverişinde bulunuldu. Sorunlar ve çözüm önerileri tespit edilerek, öncelikler belirlendi. Koordinasyon ve işbirliği içerisinde çözümlerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. Belirli aralıklarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafında koordinasyon toplantıları yapılmaya devam edecek.

ÇALIŞTAY RAPORU VE KATILIM BELGELERİ DAĞITILDI

Basımı yapılan çalıştay sonuç raporu ve katılım belgeleri, katılımcılara toplantı sonunda dağıtıldı. Çalıştay sonuç raporu ile ilimizin tarım sektöründeki potansiyelinin açığa çıkarılmasındaki sorunlar tespit edilmiş ve çözüm önerileri belirlenmiş oldu. Sonuç raporunun Kocaeli’de tarım sektöründe söz sahibi olan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üreticiler, üretici birlik ve kooperatifleri vb. dağıtımı sağlanacak.

Tarım Çalıştayı’nın raporuna bu linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.kocaeli.bel.tr/Files/20170201_kocaelide_surdurulebilir_tarim_calistayi_sonuc_raporu.pdf

 

 

kapak resim1 resim2 resim3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.