DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TSK’DA GÖREVLİ DEVLET MEMURLARI 17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

TSK’DA GÖREVLİ DEVLET MEMURLARI 17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
19.02.2017
1.255
A+
A-

TSK’DA GÖREVLİ DEVLET MEMURLARI 17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli sivil devlet memurları tarafından kurulan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN, bir yıl önce 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 29 mesai arkadaşını unutmadı.

SAVDES-SEN, başta Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı gibi ana karargahlar olmak üzere bir çok askeri birlik mescitlerinde mevlitler okuttu ve helva ikram etti. Ayrıca, SAVDES-SEN üyeleri, Ankara, Çorum ve Kayseri’deki Şehitlikleri ziyaret ederek şehitlerin mezarı başında dualar okudular.

SAVDES-SEN Genel Merkez ve Ankara Şube Yöneticileri, Merasim Sokağa gelerek, saldırının gerçekleştirildiği alana çelenk ve karanfil bıraktılar, istiklal marşı okudular ve saygı duruşunda bulundular.

Cengiz, “Şehitlerimizi asla unutmayacağız”

Törende konuşan, SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz yaptığı açıklamada;“Tam bir yıl önce bu gün, 29 mesai arkadaşımız; evinde sofrası başında bekleyen ailesine ve sevdiklerine ulaşamamış, ancak, milletimizin gönlünde ve cennetin en güzide köşesinde yerlerini almışlardır. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Aradan geçen bir yıla rağmen, tarifi imkânsız acımız ilk günkü gibi taze ve büyüktür. Sizlere yapılan hainliği unutmayacağız, unutturmayacağız. Yemin olsun ki, emanetiniz emanetimizdir, her daim sahip çıkacağız.Bu vesile ile bu güne kadar yaptığımız girişimlerden sonuç alamadığımız, şehitlerimizin anısının burada yaşatılması için Merasim Sokağın adının 17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ SOKAĞI olarak değiştirilmesi ve bu meydana 17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ MEYDANI adının verilmesini Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Melih Gökçek Başkanımızdan basın ve kameraların huzurunda bir kez daha istiyoruz.” dedi.

Eminiz ki her Türk Vatandaşı da bu duygu ve düşünceye sahiptir

Genel Başkan Tuncay Cengiz, sözlerine şöyle devam etti.“Gelişen ve büyüyen Türkiye’yi çekemeyen ve istemeyen şer odakları; taşeronları vasıtasıyla her defasında masum halkımızı hedef alan saldırılar yapmaya, 15 Temmuz gibi demokrasimize, geleceğimize ve birliğimize kast eden darbe girişimlerine kalkışsalar da bunu başaramayacaklar, taşıdığımız umut ve sahip olduğumuz inanç karşısında hep kaybedeceklerdir. “Büyük ve Güçlü Türkiye” hedefimize yürüyüşümüz, tüm engellemelere inat her geçen gün büyüyerek devam edecektir. Bizler; atalarımızın kanı ile yurt yaptığı bu topraklar ile Türk Milletinin birlik ve beraberliğini korumak için canımızı vermeye hazırız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmalıdır. Eminiz ki her Türk Vatandaşı da bu duygu ve düşünceye sahiptir.Bu vesile ile yüce Mevla’dan; başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 17 Şubat 2016 tarihinde burada şehit düşen mesai arkadaşlarımız olmak üzere, tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah, yurt içi ve yurt dışında PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri ile canı pahasına mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun.” Törenin sonucunda, Merasim Sokak tabelası yerine temsili “17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ SOKAĞI” tabelası asıldı. Ayrıca, Mevrasim Sokağın İnönü Bulvarı ile kesiştiği meydana da temsili “17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ MEYDANI” tabelası asıldı.Akabinde, Eryaman’daki Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen “17 ŞUBAT ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANINA” gidilerek, 29 şehit adına 29 ağaç dikildi.

 

1-MERASòM SOKAK-1 1-MERASòM SOKAK-3 2-A¶AÄ DòKME-1 3-ÄORUM ûEHòTLò¶ò 3-KAYSERò ûEHòTLò¶ò

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.