DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ünlü aşçı Emine Beder, Gebzelilerle buluştu

Ünlü aşçı Emine Beder, Gebzelilerle buluştu

Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışması için ünlü aşçı Emine Beder Gebzelilerle buluştu

Bilge Şehir Kocaeli Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışması için TV ve gazetelerden tanınan ünlü aşçı Emine Beder, Gebzelilerle buluştu. Yemekte Şehrin Bilgeleri ‘’Kocaeli Yöresel Yemek Yarışması’’ ile tarihe tanıklık eden Kocaeli’nin yemek kültürü gastronomi literatürüne giriyor. Ünlü aşçı Emine Beder unutulmaya yüz tutmuş veya tarifleri kaybolmak üzere olan yöresel yemeklerin gün yüzüne çıkarılması ve bu türden bir yarışmayla kayıt altına alınarak ödüllendirilmesinin çok değerli olduğunu ifade etti.

GELENEKSEL MUTFAK VE PÜF NOKTALARI

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenen “Geleneksel Mutfaklar ve Püf Noktaları” sohbet programına Gebzeli bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Ünlü aşçı Emine Beder, Türk Mutfağının en leziz yemekleri ile ilgili püf noktalarının yanı sıra geleneksel yemeklerimizin tariflerini de anlattı. Geleneksel mutfaklar arasından Kocaeli’nin de yerinin önemine değinen Beder, geleneksel yemeklerimizin köklü ve tarihsel temellerinin olduğunu çok eskilerden günümüze gelen tarihle ve kültürümüzle bağımızı oluşturduğunu belirtti.

BAŞVURULAR ARTIYOR

Kamuoyu nezdinde yoğun ilgi gören Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışması’na her geçen gün başvurular katlanarak artıyor. 24 Şubat tarihine kadar başvuruların yapılabileceği yarışma Kocaeli’nin gizli kalmış veya ön plana çıkamamış lezzetleri ve tariflerini gün yüzüne çıkaracak. Marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kocaeli’nde, ‘’Kocaeli Yöresel Yemek Yarışması’’ ile Kocaeli’nin yöresel tatları bilinen ya da unutulmaya yüz tutan yöresel yemek tarifleri ortaya çıkacak, bir yandan da ‘’Bilge Şehir Kocaeli’’ kimliğinin temelleri atılacak.

KOCAELİ’NİN YEMEK KÜLTÜRÜ KİTABI

“En Yöresel Çorba”, “En Yöresel Ana Yemek”, “En Yöresel Hamur İşi”, “En Yöresel Pilav”, “En Yöresel Tatlı”, “En Yöresel Salata”, “En Yöresel Kışlık Konserve”/(Reçel, Marmelat, Turşu, Şerbet vb.), “En Yöresel Yemek Hikâyesi”, “En Yeni Yöresel Tat” kategorilerinde yapılacak yarışma sonucu elde edilen bilgilerle “Kocaeli’nin Yemek Kültürü” kitabı yayınlanacak.

 DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ

 Her kategorideki yarışmanın birincisine 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine bin 500 TL para ödülü verilecek. Son başvuru tarihinin 24 Şubat 2017 olarak belirlenen yarışmanın başvuruları ise sürüyor. Yarışmanın her kategorisinde dereceye girenlere toplamda 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.

Emine Beder (3) Emine Beder (4) Emine Beder Emine Beder (2)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.