DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VERGİ DEVLETİN OLMAZSA OLMAZIDIR

VERGİ DEVLETİN OLMAZSA OLMAZIDIR

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan,

Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, gelecek hafta kutlanacak olan vergi haftası münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Muhterem Aslan, “Her yıl Şubat ayının son haftasında Vergi Haftası kutlanmaktadır. Vergi bir vatandaşın en önemli ödevlerinden birisidir. Vatandaş vergisini vererek ülkesinin kalkınmasını sağlar.

Vergi neden verilmelidir?

Kamu kaynaklarına destek olunmalıdır. Ülkesini seven her vatandaş mutlaka vergilerini verirler. Devletin vatandaşlara olan hizmetini yerine getirebilmesi için vergiye ihtiyaç var. Devlet yollar, hastaneler, vatandaşların işlerini kolaylaştıracak hizmetler yapabilmek için vergi almak zorundadır. Bu yüzden devlet vatandaşlarından kazançları oranında vergi almaktadır.

Verginin faydaları nelerdir?

Vergi devletin güçlenmesini sağlayan, rutin görevleri yerine getirebilmesi için önemli bir uygulamadır. Vergisini veren her vatandaş devletine karşı görevini yerine getirmiş olur. Bu ödediğimiz vergiler ile devlet çeşitli olanaklar sağlar. Vergi ödemek bu ülkede yaşayan vatandaşların en kutsal görevlerinden birisidir. Devlet aldığı vergilerle önemli hizmetleri de başarmış sağlamaktadır. Vergi olmazsa olmazdır.

IMG_1637

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.