DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“BİZE BİR TARİH VERİLMELİ”

“BİZE BİR TARİH VERİLMELİ”

Gölcüklüler Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi istiyor

Gölcük Belediyesi’nin ilçemizdeki en önemli projelerinden birisi olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Gölcük halkına sorduk. Vatandaşlar Kentsel Dönüşüm Projesi konusundaki düşüncelerini dile getirirken, projenin insanları mağdur etmeden yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Tokmak, “Bize bir tarih verilmeli”

Şensel Doğalgaz Dükkan Çalışanı Soner Tokmak, “Geçenlerde Belediyenin ve Büyükşehir’in Mühendisleri ayrı ayrı gelip ölçü aldılar. 1 ay sonra belediyeden bir yazı geldi görüşmeye çağırdılar. Apartman yöneticisi belediyeye görüşmeye gitti ve akabinde binaların yıkılacağını bize bildirdi. Biz zaten kiracıyız. Bize buralar yıkılacağı zaman taşınabileceğimiz herhangi bir yer gösterilmedi ya da söylenmedi şimdiye kadar, belki o zaman geldiğinde bizi geçici bir yere alabilirler. Ama şu an öyle bir şey konuşulmadı. Zaten bana göre 5 seneden öncede buralarda yıkım başlamaz diye düşünüyorum.”

Salbacak, “Binamın yıkılmasını istemiyorum”

Salteks Kumaş Sahibi Mehmet Salbacak, “3 yıldır söylentiden ileri gidilmedi. Hiç kimse bize gelip herhangi bir şey söylemedi. Sormadılar bile kime göre neye göre bu yıkım kararını aldılar. Kime sordular yani. Yarın öbür gün diyelim ki bu binalar yıkıldı. Bize ne olacak bununla ilgili neden gelip bizi bilinçlendirmiyorlar. Ben zaten binamın yıkılmasını istemiyorum. Çünkü binamı depremden sonra kendim yaptım.”

Yılmaz, “Bu proje ile Gölcük’ün Ticaret Merkezi olma yolunda büyük bir adım atmış olacak”

Yılko Yapı Malzemeleri Ortağı Ali Yılmaz “Bize proje ilk Gölcük Ortaokulu’nun yıkıldıktan sonra söylendi. İlk başta AVM tarzı bir bina yapılacaktı. Daha sonrasında bu bölgedeki binaların depreme dayanıklı olmadığı görülünce kentsel Dönüşüme sokulması kararı alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda binaların deprem yönetmenliğine uygun olmadığı görüldü ve riskli yapı ilan edilerek kentsel dönüşüme sokuldu. Kentsel dönüşüm uygulaması belediye olarak yani devlet kapsamında ilk olarak Gölcük’te uygulama yapılacak. Şu anda Toki ile görüşmeler devam ediyor dendi. Yakın zamanda Toki’den cevap alınca bize de onunla ilgili bilgi verileceği söylendi. Binalar yıkınca geçici süre ile inşaat bitene kadar idare edeceğiz. Biz belediyeyi bu konuda destekliyoruz. Çok güzel bir proje hazırlamışlar. Bu proje ile Gölcük’ün Ticaret Merkezi olma yolunda büyük bir adım atmış olacak. Tabi ki bu süre zarfında biraz mağdur olacağız inşaat bitene kadar geçici yerler bulmamız gerekiyor ama bittiği zaman Gölcük halkının beğeneceği bir proje olacak gibi gözüküyor. Sadece ticari alanda değil sosyal anlamda da güzel bir proje olacak buna inanıyoruz.”

Sümer Kumaş Sorumlusu Hasan Çoban, “Biz burada yıllardır belediyenin kiracısıyız. Zaten böyle bir bina şehir içine yakışmıyor. Esnafı da mağdur etmeyecek bir proje olursa biz her zaman arkasındayız. Geçenlerde belediyeye gittim. Projenin hazır olduğunu ama ne zaman başlayacağını söylemediler. Yeni yapılacak proje Gölcük esnafları ve halk için çok yararlı olacak. Böyle bir şey lazımdı. Bölgede riskli çok fazla bina var. Bu proje ile riskli binalar da yıkılmış olacak. Belediyenin bizi mağdur etmeden bu projeyi gerçekleştireceğine inanıyorum. En mantıklısı bir anda değil de etap etap yapılacağını tahmin ediyorum.”

Avdan, “İnşallah projeye biran önce başlarlar”

Bizim Mobilya Sahibi Hayrettin Avdan, “Depremde 2 iş yerim yıkıldı. Devlet 1 tanesini verdi. Oda tepede olduğu için kabul etmedim. Şimdi depremden beri belediyenin kiracısıyım.buraların yıkılması Gölcük için iyi olacak. Ortada çok söylenti var hangisi doğru çıkacak göreceğiz. Madem ki buralar yıkılacak. Hemen alt tarafta yeni binalar var bunlara neden izin verildi. Yazık değil mi onlara. Gölcük’te yeni yapılacak çok proje var buraya sıra ne zaman gelir bilmiyoruz. Yıkılacak diye tadilata da izin vermiyorlar. İnşallah projeye biran önce başlarlar. Zamanında bu dükkanları tutmak için o kadar hava parası verdik. Şimdi yeni yapılan dükkanlarda hak sahibi olmamız gerekiyor. İnşallah belediye bu konuda bize de hak tanırlar. Ödediğimiz paralar boşa gitmez.”
Kahvecioğlu, “Yeni yapılacak binalar Gölcük’ün kalkınmasına yardımcı olacak”

Kahvecioğlu Mefruşat Sahibi Mehmet Kahvecioğlu, “ güzel bir proje başlatmışlar. 1. ve 2. Etap başladı. İnşallah en kısa zamanda da bizim bu bölgeye başlarlar. Yeni yapılacak binalar Gölcük’ün kalkınmasına yardımcı olacak. Yeni iş yerleri yeni müşterileri getirmesini sağlayacak. Daha proje ile ilgili ne zaman başlayacağını bize bildirmediler. Yani proje ne şekilde yapılacak daha bize bir bilgi verilmedi. Sadece yapılacağını biliyoruz. Bizi mağdur etmeden yapılmasını talep ediyoruz. Yani inşaatlar bitene kadar biz ne yapacağız bize geçici bir yer gösterecekler mi? Bu konu ile ilgili bizi bilgilendirmelerini istiyoruz.”

Karaman, “Hadi dükkanı kapat git demekle olmuyor”

White Home ve Saat Dünyası Sahibi Mehmet Karaman, “ bundan 2 sene önce dükkana anket tarzı bir yazı geldi. Çoğunluk sağlanmış ki bu bölgelerin yıkılmasına karar verilmiş. Ama bu kadar esnafı ne yapacaklar. Küçük esnafın hali ne olacak. Hadi dükkanı kapat git demekle olmuyor. Sonuçta hepimiz iş yerlerimiz için krediler çektik. Yanımızda 10-12 çalışan var. Buraları yıkmaya karar verirken bunları da düşündüler mi? Devletin esnafa küçükte olsa bir nebze rahatlatmak için Kosgeb destekli kredi verdi. Bu kentsel dönüşüm olduğunda devlet bu kredileri ne yapmayı düşünüyor. Bu esnafların dükkanları yıkıldığı zaman ne olacak. Sanayiye yapılan uygulamayı buraya da uygulamalarını istiyoruz. Yani yeni binalar yapıldıktan sonra bizim dükkanlarımızı boşaltmalarımızı istesinler. Yoksa birçok esnaf borçlarını ödeyemeyeceği için sicili bozulacak. Belediye başkanın bunu düşünerek hareket etmesini istiyoruz. Saygılarımı sunarım” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.