DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker HALKOYLAMASI İÇİN SAHA’YA İNDİ

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker  HALKOYLAMASI İÇİN SAHA’YA İNDİ
05.03.2017
860
A+
A-

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker

HALKOYLAMASI İÇİN SAHA’YA İNDİ

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, meclis genel kurulunun kapanmasını fırsat bilerek soluğu seçim bölgesi olan Kocaeli’nde aldı. Vekil Şeker, böylelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oylanacağı referandum için SKM çalışmalarına bu hafta Derince ‘de start verdi.

 

AK Parti Genel Merkez’de Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmesi ve belediyecilik kimliğinin olması sebebiyle belediye çalışmalarını yakından takip eden Şeker, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında ön bilgiler aldı. Ardından sahaya inerek yaz ayında faaliyete geçecek olan kapalı yüzme havuzu ve İbni Sina Kültür Merkezi şantiye alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

 

ESNAF, HASTA VE TAZİYE ZİYARETLERİ

 

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Denizciler Caddesi ve Sırrı Paşa Mahallesi’nde yapmış olduğu esnaf ziyaretlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı ve kendisine yönetilen soruları yanıtladı.Ardından hasta ve taziye evlerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyen Şeker, bu ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

DADAŞLARA ZİYARET

 

Derince ilçesinde gün boyu SKM çalışmalarını sürdüren Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, günün son durağında soluğu Kocaeli Erzurumlular Derneği’nde aldı. Bura da hemşehrileri ile bir araya gelen Şeker, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Kamuoyunda bu süreçte çok fazla bilgi kirliliğinin yayıldığını ifade eden İlyas Şeker, vatandaşların sorularını cevapladı.

 

” ÜLKEMİZİN REJİMİ DEĞİL SADECE HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞECEK “

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, açıklamalarına şu şekilde devam etti:” Değerli hemşehrilerim öncelikle kamuoyunda 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile birlikte ülkemizin mevcut rejimi olan Cumhuriyet’in ortadan kaldırılacağı söyleniyor. Bu tamamı ile aslı olmayan bir iddaa. Yapılacak olan referandum ile birlikte sadece ülkemizin yönetim şekli değişecek. Yeni yönetim sistemi ile birlikte ülkemizin geçmişte sıkça aşina olduğu koalisyonlar, tarihe gömülmüş olacak.Çünkü; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürütmenin başı olacak Cumhurbaşkanı,halkın en az %50 oyunu alarak göreve başlıyacak ve bakanlar kurulunu vatandaşın güven oyu almış bir şekilde kuracak.Bu bakanlar milletvekili olmayan kişilerden seçilecek yahut süreç içinde milletvekiline bakanlık görevi verilirse otomatikman o vekilin vekilliği düşecek ve yasama organı olan meclis ile bağlantısı tamamen koparılmış olacak.Yani milletin seçerek meclise yolladığı temsilciler sadece asli işi olan yasama işini yapmış olacak.Yasama ve yürütmeyi anlattık, peki yargının rolü yeni sistemde nasıl olacak?Kamuoyunda bahsedildiği gibi yargı tamamen yürütmenin başı olacak Cumhurbaşkanı’nın himayesine mi girmiş olacak? Tabiki hayır. 13 üyesi bulunacak olan Hakimler Savcılar Kurulu’nun 4 tane üyesini şimdiki sistemde olduğu gibi yine Cumhurbaşkanı atayacak.Adalet Bakanı ve müsteşarı doğal üye olarak şimdiki sistemde olduğu gibi yerlerini alacak.TBMM ise Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kurula 7 tane üyesini seçecek.Peki bu ne demek oluyor? Milletin temsilcisi olan TBMM, HSK’nın salt çoğunluğunu seçmiş olacak.Bu da demek oluyor ki iddaaların tam tersine yargı kimsenin özelliklede cumhurbaşkanının himayesi altına girmeyecek ve girmesi de mümkün olmayacak.Böylelikle kuvvetler ayrılığı sözde değil özde gerçekleştirilmiş olunacak.”

Kocaeli Erzurumlular Derneği’nde ki programının sonunda katılımcılara teşekkürlerini ileten AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, ertesi gün Darıca’da gerçekleştireceği SKM programları için Derince’den ayrıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.