DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Akademi Lise’de YGS deneme sınavı heyecanı

Akademi Lise’de YGS deneme sınavı heyecanı
05.03.2017
869
A+
A-

 

Akademi Lise’de YGS deneme sınavı heyecanı

 

Üniversite sınavına bir hafta kala Akademi Lise öğrencileri için gerçeğini aratmayan deneme sınavları yapılıyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Akademi Lise’de üniversite sınavı heyecanı yaşanıyor. Bilindiği gibi bu yılki Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava Akademi Lise’nin 300 öğrencisi katılacak. Akademi Lise, bir anlamda gençlerin kaderini belirleyecek sınav öncesinde öğrencilerini kampa aldı. Bu kapsamda Akademi Liseliler her gün deneme sınavlarına giriyor.

 

GERÇEĞİNİ ARATMIYOR

 

Gerçeğini aratmayan nitelikte gerçekleştirilen deneme sınavlarında öğrenciler geçmiş yıllarda çıkan sorulardan derlenen testleri cevaplıyor. Deneme sınavlarında Akademi Lise eğitmenleri de gözetmen görevi yapıyor.

 

SINAVA BİR HAFTA KALA YOĞUNLAŞTI

 

Akademi Lise’deki deneme sınavları YGS sınavına yaklaşık bir hafta kala daha da yoğunlaştı. Yapılan deneme sınavları ise kısa bir süre sonra sınava girecek olan öğrenciler için bilgilerini ölçmelerinin yanı sıra sınav kaygı ve stresinin düşürülmesi için de önem taşıyor. Öğrenciler bir yandan eksikliklerini görürken, diğer yandan da sınav pratiğine kavuşmuş oluyor.

 

ALINAN SONUÇLAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

 

Deneme Sınavlarına, Akademi Lise’nin bu yıl YGS sınavına girecek olan 300 öğrencisi katılacak. Deneme sınavlarının hemen ardından, Akademi Lise eğitmenleri sonuçları değerlendirerek, öğrencilere sonuçları açıklıyor. İlk gelen deneme sınavı sonuçları ise Akademi Lise’de başarı oranının oldukça yüksek olduğunu ortaya koydu. Öğrenciler, bu sonuçlar ışığında, 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek YGS sınavına büyük moralle girme avantajı yakaladı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.