DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bakan Fikri Işık Yerel Medya Temsilcileriyle Buluştu KOCAELİ’NE HİZMETLERİ ANLATTI

Bakan Fikri Işık Yerel Medya Temsilcileriyle Buluştu  KOCAELİ’NE HİZMETLERİ ANLATTI

Bakan Fikri Işık Yerel Medya Temsilcileriyle Buluştu

KOCAELİ’NE HİZMETLERİ ANLATTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önceki gün İzmit Ramada Otel’de Yerel Medya Temsilcileriyle buluşarak gündemdeki konuları değerlendirdi ve aynı zamanda Kocaeli’ne yapılan hizmetleri anlattı. Ardından da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Böylece bu önemli toplantıların ilki de ilimizde gerçekleşmiş oldu.

TOPLANTINI İLKİ KOCAELİ’DE

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde başlatılan  “Yerel medya Bakanlarıyla buluşuyor” toplantısının ilki Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Kocaeli ve Sakarya’da görevli yerel ve ulusal basın temsilcileri bugün saat 09.30’da Ramada Otel’de Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya Bakan Işık’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Vali Yardımcıları Aziz İnci ve Osman Sarı, Kocaeli ve Sakarya’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, ‘Genel Müdürlüğümüzün faaliyetleri arasında bulunan hükümetimizin iç ve dış çalışmalarının duyurulması ve yerel medya mensuplarının haberi yerinden almaları amacıyla bu toplantıları planladık. Bu toplantılarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek” dedi.

ARİFİYE’DEN PENDİK’E SEFER SAYISI 8’E ÇIKACAK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, toplantıda ayrıca Kocaeli ve Sakarya’yı ilgilendiren önemli konu hakkında müjdeyi verdi. Bakan Işık, “Kocaeli ve Sakarya için yarın gazetelerinizde manşet olabileceğini düşündüğüm önemli bir konuyu açıklayacağım.  Eskiden Adapazarı treni dediğimiz Adapazarı İstanbul hattımız gelirdi. Daha önce Arifiye -Sapanca, İzmit ve Pendik’te karşılıklı 4 seferdi. Biz bunu 10 Nisan 2017 itibarıyla karşılıklı 8 sefere çıkaracağız. Sefer sayısı talebe göre daha da artırılacak. Başlangıç noktası Mithatpaşa olacak, Arifiye, Sapanca, İzmit, Körfez, Hereke, Pendik olarak devam edecek açıklamalarına yer verdi. Yapılan bir planlama ile 2018’e kadar Adapazarı treni Haydarpaşa’ya kadar devam edebilecek. Şu an için sinyalizasyon nedeniyle bu yapılamıyor, ancak bu sinyalizasyon planlaması tamamlandığında bunu da hayata geçireceğiz” dedi.

GAZETECİLERE EKİM MÜJDESİ

Bakan Işık’ın bir diğer müjdeli haberi ise basın mensuplarına yönelik oldu. Bakan Işık gazeteciler için Çınarlı mevkisinde TOKİ tarafından yapılan konutların Ekim ayında teslim edileceğini belirtti. Bakan Işık basınla sohbet ortamında gerçekleştirdiği toplantıda Marmara Bölgesinin Fatihi olarak lanse ettiği Kocaeli ve Sakarya için önemli açıklamalarda bulundu. Işık, “Önemli bir ilin Bakanı olarak bu bakanlığın diplomasi ayağı çok fazla olduğu için şehrimizi aksatmamaya yerel basınla zaman zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bugün farklı bir konsepte burada olmak da beni ayrıca çok mutlu etti. Kocaeli ve Sakarya Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden nüfusu da daha fazla ekonomik aktiviteye sahip bölgenin iki şehri. ” dedi.

GÖLCÜK’TE HAYAT BULACAK; BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK

Işık “Gölcük’te yeni bir hastane ve yüzbaşılarda bir köprülü kavşak planlıyoruz ve bu projeyi de aynı anda başlatacağız. Şu an için proje için teknik çalışmalar yapılıyor. Yeni ihale gerektirirse bunu planlayacağız gerek yoksa mevcut projeyi devam ettireceğiz. Düşündüğümüz bölgede alan 36 bin metrekare idi. Fakat Gölcük Belediyesi’nin ve bizlerin görüşmeleriyle bu rakam 53 bin metrekareye yükseltildi. Bölgeye önemli bir sağlık hizmeti katacak olan hastane projemiz en yakın zamanda başlayacak” dedi.

“TSK DEMOKRASİYE BAĞLIDIR”

Bakan Işık, “Son günlerde bazı yayın kuruluşlarında yayınlanan haber ile ilgili şunları söylemek istiyorum; TSK’yı tartışmaların içerisine çekmek çok yanlıştır. Darbelerden ülkemiz çok zarar gördü. Ancak TSK daha büyük zarar gördü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu tartışmalar içerinse çekilmesi ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür. TSK demokrasiye bağlıdır. TSK’nın başkomutanı vardır. Başbakan’a bağladır. Bu tarz haberler ve yapılan konuşmalar ile ilgili hukuki olarak gerekeni yapacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.