DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANMAK İSTİYORUZ

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLANMAK İSTİYORUZ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Gölcüklü kadınlara sorduk

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bizde kadınlar için bu önemli gün hakkında ilçemizdeki vatandaşlar ile röportaj yaptık. Kadınlar sadece bir gün değil, her gün hatırlanmak istediklerini ifade ederken, kadına şiddetin ülkemizde son bulmasını istediklerini belirtti.

İlhan, “Kadınların her gün kıymeti bilinmeli”

Gölcük Halk Sağlığı Merkezi Diyetisyeni Eda İlhan,“ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adı üstünde kadınlar günü. Bir kadına bayan denmesinden hoşlanmıyorum. Kadın kadındır. Bayan sadece hitap kelimesidir. Cinsiyeti belirtmez. Bu konuda çevremdeki insanları duyarlı olmalarını rica ediyorum. Aslında kadının bir gün değil bütün yıl kıymeti bilinmeli. Tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum.

Kuruçay, “Kadınlarımıza değer verelim, onları sevelim”

Güleryüz Mantı ve Ev Yemekleri Sahibi Güler Kuruçay, “ 13 senedir iş kadınıyım. Ama kendimi hiç o rafa koymadım. Kadınlara 1 gün değil her gün değer verilmeli. 45 yıllık evliyim çok şükür çokta mutluyum. Eşim her zaman bana değer verir. Kadınlar bir gül gibidir. Kokladıkça açar. Kadınlarımıza değer verelim, onları sevelim. Tabi bu iş karşılıklı kadınlarımızda erkeklere değer vermeli. 8 Mart aslında sadece kadınlar değil sevgililer, anneler ve hatta doğum günü oluyor bir kadının. Kadının attığı imza silinmez.”

Tunç, “Ülkemdeki tüm kadınların kadınlar gününü kutlarım”

Aysel Tunç, Filizler Ev yemekleri “ Kadınlar günü 1 gün değil her gün olmalı. Kadına her gün değer verilmeli. Bunun aslında günü olmamalı. Eşlerine destek için evine hem maddi hem manevi destek çıkmak için çabalayan kutsal varlıklardır. Kadınlar çiçek gibidir sularsan yeşerir, sulamazsan solar gider. Ülkemdeki tüm kadınların kadınlar gününü kutlarım.”

Çelik, “Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalılar”

Hürriyet Çelik Hamarat Mantı ve Ev Yemekleri, “Kadınlarımıza değer verilmeli kadınlarımız dayak şiddet görmemeli, ağır işlerde çalıştırılmamalı. Kadınlar analarımız değerli varlıklarımızdır. 12 yıldır çalışan bir kadınım. Ekmeğini kendi kazanan, ayakları üzerinde duran ve kimseye muhtaç olmayan biri olarak kadınlarımıza da kendi ayakları üzerinde durmalarını tavsiye ediyorum. Tabi bu işlerin kadınlarımıza uygun ağır olmaması çok önemli. Tüm kadınların kadınlar gününü kutlarım.”

Özdilek, “Kadınlar çiçektir”

Kerime Özdilek İxora Parfümeri, “Türkiye’de kadın olmak gerçekten çok zor. Çalışan bir bayan olduğum için dışarıdaki gözlemlerime göre hala toplumdaki kadının giyimi, konuşma tarzı, hareketleri gelişmekte olduğumuz bir toplum olmamıza rağmen kültürlü gözüküp cehaletle düşünmeye ve davranmaya devam etmekte olan korkunç bir erkek topluluğu var. Kadınlarımıza bir gün değil onlara her gün bir çiçek olduğunu ve hayatımızdaki en önemli varlık olduğunu unutmamak lazım. Tüm dünyadaki kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.”

Saral, “Dünyanın yarısını teşkil eden kadının yok sayılması mümkün değildir”

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, “8 Mart çalışan iş kadınlarının sadece Türkiye’de değil dünyada her yerde haklarını çok zor şartlarda kazanmıştır. Hep dünyanın her yerinde erkek egemenliği hüküm sürmekte iken bir gurup çalışan kadının isyanı sonunda kadınlar kendilerini gösterebilmişler ve dünya onların sesini duymuştur. 8 Mart dünya kadınlar günü olması ilan edilmiş. Ülkemizde de aynı şekilde heyecanla, gururla kadının mücadelesini gösteren bir gün olarak kutlanmaktadır. Dünyanın yarısını teşkil eden kadının yok sayılması mümkün değildir. Hiçbir hak ve görev mücadelesiz kazanılamaz. Bu sebebiyetle kadınımız kendilerine en iyi şekilde ifade edebilmeli, mücadeleden yılmamalı her alanda gösterdiği başarıyı arttırarak devam ettirmelidir.  Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.