DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Yazlık’ta sandık kurullarına eğitim verdi

CHP Yazlık’ta sandık kurullarına eğitim verdi

Bugün itibariyle 16 Nisan Halk Oylamasına 1 ay kala, siyasi partiler deyim yerindeyse vites yükselttiler. Bu partilerden biriside ‘Hayır’ cephesinin başı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP). CHP ilçe Başkanı ve yönetimi, önceki akşam Yazlık Mahallesi’nde partililere ve Yazlıklılar’a neden ‘Hayır’ vermeleri konusunda, sinevizyon eşliğinde bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca 4 mahallenin sandık kurullarına da eğitim verildi

SANDIK GÖREVLİLERİNE GÖREVLERİ HATIRLATILDI

CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi ile Referandum Koordinasyon Kurulu Başkanı Dursun Genç’in katıldığı toplantı, CHP Yazlık Mahalle Teşkilat binasında gerçekleştirildi. Başkan İsmet İşeri’nin konuşmasından önce, toplantıya katılan Yazlık Merkez Mahallesi, Yazlık Yeni Mahalle, Hisareyn Merkez Mahallesi ve Karaköprü Mahallesi Sandık kurulu görevlilerine, seçim günü sandık başında nelere dikkat edilmesi konusunda, İlçe Yöneticisi Zeki Karal bir sunum yaptı. Karal, yaptığı sunumda, seçim günü sandık başlarında atmaca gibi olmamız diyerek, “Sandıklar bizim namusumuzdur” dedi.

Zeki Karal’ın bilgilendirmesinden sonra söz alan, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, özetle neden ‘Hayır’ verilmesi gerektiğini şöyle açıkladı:

 MİLLETİMİZİN KARARINA SAYGI DUYACAĞIZ

 “Türkiye’de çok kısa sürede oldukça fazla seçime gidiyoruz. Ne yazık ki bir seçim sürecini daha yaşamaktayız. Ülkemizde daha aşamadığımız pek çok sorunlar varken, anayasa değişikliğine gerek var mıydı? Amaç parlamenter sistemi yok edip, başkanlık sistemini getirmek. Ülkemizin bekası için bu sistem gerekli miydi? Değerli arkadaşlar bütün samimiyetimle söylüyorum, bugün beni CHP ilçe Başkanı olarak değerlendirmeyin.  Beni Atatürk’ü seven, ülkesi için her fedakarlığı yapabilecek biri olarak algılayın. Bu bir siyasi yarış değil. Ama bu seçimi bir siyasi kulvar yarışına sokuyorlar. Ülkemize ne yazık ki getirilmek istenen süreçte, bütün televizyonlar tek madde değişikliğine odaklanıp halka bu durumu anlatmaları gerekmekteydi. Madem bu anayasa değişikliği çok elzemdi, mecliste anayasa madde tartışmaları sürecinde kanallar sansürlenmemeliydi. Asıl sorulması gereken soru; gerçekten bu anayasa değişikliği bize bir şey katacak mı, yoksa özgürlüğümüzden bir şeyler götürecek mi? Ben birçok AK Partili arkadaşlarımıza saygı duyuyor, onlara getirilmek istenen yeni sistemi anlatıyorum. O yüzden sizden ricam siyaset terimleri kullanmadan halka gerçekleri anlatmanız. Türk Milleti bu süreçte doğru kararı verecek, gerçekleri görecektir.”  

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.