DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DERTLERDEN KURTULACAĞIMIZA İNANSAK EVET DERDİK

DERTLERDEN KURTULACAĞIMIZA İNANSAK EVET DERDİK
19.03.2017
916
A+
A-

DERTLERDEN KURTULACAĞIMIZA İNANSAK EVET DERDİK

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, referandum sürecini değerlendirdi. Ejderoğlu, ‘’Biz halk olarak artık defaatle kandırılmaktan bıktık tekrar kandırılmak istemiyoruz.’’ İfadeleri kullanarak iktidara önerilerde bulundu.

MANEVİ TAHRİBATA SEBEP OLDU

Sinan Ejderoğlu gerçekleştirdiği açıklamada, ‘’Halkımıza başkanlık sistemi bütün dertlerden kurtulmanın ilacı olarak sunuluyor. Bu yanlış bir şeydir. Bugün başımızda olan sıkıntıların sebebi sistem değil; 15 yıldır iktidarda olanların yaptıkları yanlış uygulamalardır. Bu yanlış uygulamaların birincisi Eğitim aile ve ahlak gibi sosyal politikaların oluşturulmasında AB kıstaslarının esas alınmasıdır. AB, bugünkü ak parti üst aklı tarafından bir medeniyet projesi olarak kabul edilmiştir. Hükümet, bütün sosyal konuları, Avrupa birliği kıstaslarına göre ele aldığından ve düzenlemeleri de buna göre yaptığından toplumda büyük bir manevi tahribata sebep olmuştur.’’ İfadelerini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇÖZÜM DEĞİL

Ejerdoğlu, ‘’ Bugün toplum olarak yaşadığımız sıkıntıların ikinci sebebi ise dış politikada ABD ve İsrail’in stratejik müttefik kabul edilmesidir. Suriye, PKK ve diğer dış politika meseleleri bu yanlış tercihin Sonucu olarak başımızı ağrıtan konular olmuştur. Son olarak ekonomide yaşanan bütün sıkıntıların temelinde ise tercih edilen faizci, liberal, kapitalist nizam bulunmaktadır. Bu nizam toplumun daha fazla borçlanmasını, ağır vergiler ile ezilmesini sağlamış, sanayileşmeyi ve üretimi baltalamıştır. Bu üç sıkıntının temelinde “başkanlık sistemi “olmayıp bu yanlış uygulamalar bulunmaktadır. Dolayısıyla iktidarın bu problemlere çözüm olarak Başkanlık Sistemi’ni reçete olarak sunması halkımızı kandırmaktan başka bir şey değildir. Biz halk olarak artık defaatle kandırılmaktan bıktık tekrar kandırılmak istemiyoruz. Bunun için de saadet partililer olarak halkımıza da seslenerek referandumda evet diyemeyeceğimizi ifade ettik. ‘’ Dedi.

İŞİ EHLİNE BIRAKIN

Ejderoğlu açıklamasının sonunda şunları dile getirdi. ‘’Buradan iktidara seslenmek istiyorum: gerçekten problemlerimize çözüm bulmak istiyorsanız adil bir yönetime geçmeniz gerekir. Türkiye’nin kurtuluşu adil yönetim anlayışından geçer. Adil yönetim ancak “doğru hak anlayışı ” ile mümkündür. Türkiye şekil değişiklikleri ile kurtulamaz; ancak zihniyet değişikliği ile kurtulur. Batı zihniyeti, Türkiye’ye uygun bir zihniyet değildir. Biz İslam ümmetinin evlatlarıyız. Bunun için kendi ruh kökü müze dönmekten başka çaremiz yoktur. Türkiye, adil düzeni tesis ederek örnek ve Öncü ülke olmalıdır. Müslüman ülkeler ve ezilen ülkelerle adil düzen temeline dayanan “Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına gayret etmeli, hatta öncülük yapmalıdır. Bu gerçekleştiği takdirde hem Türkiye’de, hem diğer Müslüman ülkelerde, ezilen ve sömürülen tüm mazlum ülkelerde kalkınma çok daha büyük ve hızlı olacaktır. 15 yıldır iktidarda olanlar eğer bu önerilerimizi dikkate almayacaklarsa Bu milleti bu ülkeyi daha fazla zarara uğratmadan derhal işi ehline yani saadet partililere bırakmalıdırlar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.