DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

El Nakışı Kursları Terapi Merkezi Oldu

El Nakışı Kursları Terapi Merkezi Oldu

İlçemizin bir çok noktasında bulunan Halk Eğitim Merkezine bağlı el sanatları ve el nakışı kursları ev hanımlarına tarapi gibi geliyor. Günlerinin büyük bir çoğunluğunu evlerinde geçirmek zorunda kalan ev hanımları bu kurslar sayesinde sosyalleştiklerini dile getirdiler.

Ev Hanımları Kurslardan Çok Memnun

Merkez Mahallesinde bulunan Utku Sanat Evinde emekli olmuş veya ev hanımlar günlerinin büyük bir çoğunu kurslarda geçiriyor. Halk Eğitim Merkezinin ücretsiz olarak açtığı kurslar, Utku Sanat Evinde Eğitmenler Hayriye Çelen Bilgiç, Hatice Yıldız ve Handan Gülmen’den oluşuyor. Utku Sanat Evi’nin ücretsiz yer temin ettiği ve eğitmenlerini Halk Eğitim Merkezinin ayarladığı kurslar ev hanımlarına tarapi gibi geliyor. Günlerinin uzun bir zamanını evlerinde geçiren ev hanımları, “ Kurslarımızdan çok memnunuz. Eğitmenlerimiz çok iyi, bizler burada hem el nakışı öğreniyoruz hem de yeni arkadaşlar edinerek sosyalleşiyoruz. Burada bir çok arkadaşımız önceleri antidepresan ilaçları kullanan kişiler. Bu kurslar sayesinde bir çoğu ilaçlarını bıraktı. Bu kurslar bize bi nevi tarapi gibi geliyor. Hem el nakışı öğreniyoruz. Ve işlediğimiz el nakışlarını satarak aile bütçesine katkıda bulunuyoruz” dediler.

Utku Sanat Evi Kursiyerlere, Kursiyerlerde Utku Sanat Evine Destekte Bulunuyor

Kursiyerlerin hiç bir ücret ödemedikleri kursta eğitmenleri Halk Eğitim merkezi gönderiyor. Kurs yerinide Utku Sanat Evi karşılıyor. Tabi kursiyerlerimizde el nakışı malzemelerini Utku Sanat Evi’nden temin ediyorlar .Böylelikle Utku Sanat Evi’ne destekte bulunmuş oluyorlar. Kurslada Hardanger, Reticello, Antep Ajuru, Kanaviçe ve Dantel Anglez ve bir çok el nakışları eğitimi veriyor.

Eğitmenler’de Kurslardan Çok Memnun

Eğitmenlerden Hayriye Çelen Bilgiç “ Halk eğitim merkezinin verdiği bu imkandan dolayı gerçekten çok teşekkür ediyorum. İşimi çok seviyorum. Bizler öğretmeniz ve bildiklerimizi öğretmekle mükellefiz. Bu kurslar sayesinde bir çok ev hanımımız sosyalleşiyor, arkadaş çevresi genişliyor. Hem el nakışı öğreniyorlar hemde işledikleri işleri satarak para kazanıyorlar. Buda onları çok mutlu ediyor” dedi. Handan Gülmen, “ Bu kurslar sayesinde arkadaş çevreleri genişliyor. Ufukları açılıyor ve kendilerine güvenleri geliyor. Bende bu yaşıma geldim bir şeyler başarabiliyorum diyorlar. Evlerinde kalmış iplik ve kumaşları farklı yönlerde nakışa çevirip hayata geçiriyorlar. Sandıklarında yıllardır bekleyen el dokuma kumaşlar el nakışlarıyla işlenerek günümüzde kullanılır hale getiriyoruz” dedi. Hatice Yıldız, “ Kurslarımıza sadece Gölcük içinden değil köylerinde de gelen bir çok kursiyerimiz var. Bizim amacımız aile ekonomisine katkıda bulunmak. Kursiyerlerimiz burada öğrendikleri il nakışı işleri satarak para kazanıyor. Şimdi 10 mayıs’ta Kongre Sarayı’nda sergimiz olacak. Sergide bir çok parça satışa sunulacak ve ya sipariş alınacak. Bu sayede kendi paralarını kazanmış olacaklar” dedi.

Ramazan Nedeniyle sergi erkene alındı

Her sene kurs sonunda yapına el nakışı sergisi bu sene ramazan ayının kurs bitimine denk gelmesinden dolayı 10 Mayıs’a alındı. Gölcük genelindeki bütün kursların birleşerek yapacakları sergiden sonra kurslar kaldıkları yerden Haziran sonuna kadar devam edecek. Önümüzdeki dönem yeniden açılacak olan kurslarda kursiyerler kendi eğitmenlerini kendileri seçiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.