DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Erbakan Vakfı 18 Mart Çanakkale zaferi adına yazı paylaştı

Erbakan Vakfı 18 Mart Çanakkale zaferi adına yazı paylaştı
19.03.2017
1.225
A+
A-

Erbakan Vakfı 18 Mart Çanakkale zaferi adına yazı paylaştı

 

18 Mart Çanakkale Zaferini ve şehitleri anma günü adına Erbakan vakfı Kocaeli il Başkanı Meryem Tan ve Gölcük Sorumlusu Fatma Şimşek Duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

Çanakkale Zaferi, ülkemizdeki, İslam coğrafyasındaki ve bütün dünyadaki insanlığın anlaması, kavraması ve ders alması gereken bir büyük zaferdir. Çanakkale Zaferi bütün dünyaya karşı aziz milletimizin yazdığı eşsiz bir destandır. Tarihimizdeki diğer zaferler gibi tarihin en mühim dönüm noktalarından birisidir. Başından sonuna kadar Maneviyatın maddeye üstün geldiği bir abidedir, zaferdir.
102’nci yılını andığımız Çanakkale Zaferi’nden çıkarmamız gereken önemli dersler vardır. Bunlardan birincisi; bütün dünyaya karşı mücadele verdiğimiz bu savaşta, her türlü silah ve teçhizatımız çok güçlü olduğu için değil, imanımız ve inancımız güçlü olduğu için bu zafer kazanılmıştır. Demek oluyor ki, bir ülkenin asıl gücü, ne tankı ne topu ne de parası değil, milli ve manevi değerlerine inanmış Milli Görüşçü evlatlarıdır.İkincisi ise; o gün cephede çarpışan vatan evladı, ahiret inancıyla, vatanı ve imanı uğruna hayatını feda etmenin ne demek olduğunu bilerek yetiştiği için bu eşsiz zafer kazanılmıştır. Bu sebeple vatanımızın, milletimizin bekası, kimliğimizin muhafazası ve en hayırlı hizmetleri yapabilmek için evlatlarımızın milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesi için gayret ve özen göstermeliyiz.Çanakkale Zaferi, baştan sona kadar mucizelerle ve Allah’ın lütuflarıyla donanmış bir büyük maneviyat abidesi ve tarihi bir olaydır.Birinci Dünya Savaşı, ırkçı emperyalistlerin bütün insanlığı kendilerine köle yapmak,  büyük İsrail’i kurmak ve Osmanlıyı parçalamak için yapmış oldukları bir savaştır. Batılıları da bu sebeple aldatmışlar, onlar da dini bir inançla haçlı seferlerini yaptıkları gibi Birinci Dünya Savaşına da teşebbüs etmişlerdir.Osmanlının bir an evvel yıkılması ve ülke topraklarının işgal edilmesi için Osmanlı Devleti zorla savaşa dâhil edilmiş ve birçok cephede savaşmaya mecbur bırakılmıştır. Osmanlının yıkılması ve Anadolu topraklarının ele geçirilip büyük İsrail’in kurulması hedefti. Bu işgalin gerçekleşebilmesi için savunması zayıf bir nokta olduğu ve buradan İstanbul’a geçişin kolay olacağı düşüncesiyle Çanakkale’ye saldırmışlar ama umdukları neticeyi alamamışlardır. En modern silah ve teçhizatlarıyla tüm dünya Çanakkale’de hücuma geçmiş ancak vatan evladı şehit olacağını bile bile düşmana karşı durmaktan kaçınmamış ve “Çanakkale Zaferi” diye adlandırdığımız bu büyük destanı yazmışlardır. O gün bu zafer kazanılmamış olsaydı dünyayı köleleştirmek ve Büyük İsrail’i kurmak isteyen zihniyet hedefine ulaşacaktı. Bu savaşla sadece Osmanlı yıkılmakla kalmayıp, yeryüzü ifsat edilecekti. Çanakkale’de gösterilen kahramanlıklarla ve yazılan destanlarla bu önlenmiştir. Çanakkale Zaferi bu sebeple tarihte büyük bir dönüm noktasıdır.Yeryüzünün ıslahı için mi yoksa ifsadı için mi çalışacağız bu da Çanakkale Zaferi’nden alacağımız çok önemli bir derstir. Boğaza gelen İngiliz gemilerinde para karşılığında savaşan Müslümanlar bulunuyordu. Seyit çavuş da Müslüman, onlar da Müslüman’dı ancak hizmet ettikleri amaç farklıydı. Bu sebeple Müslüman olmak yetmez şuurlu Müslüman olmak şarttır. Şuurlu bir Müslüman olabilmek içinse yeryüzünün ıslahı ya da ifsadı için çalışmanın arasındaki büyük farkın ne demek olduğunu iyi tespit etmek gerekir.
Bugün vatanımızın refahını kendilerine borçlu olduğumuzun idrakiyle Çanakkale’deki ve ülkemizdeki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Cenab-ı Hakk’ın en büyük mükâfatlarına mazhar olmaları için dua ediyoruz.
Aziz milletimizin daima yeryüzünün ıslahı için çalışıp, “Yaşanabilir Bir Türkiye”, “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya”yı kurmasını temenni ediyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.