DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN’

‘GİRİŞİMCİLİKTE ÖNCE KADIN’

Gölcük Halk Eğitim Merkezi’nde önemli proje

Türkiye işgücüne katılma ve istihdam oranlarını özellikle kadınlara vermek için Vodafone ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile “Girişimcilikte önce kadın” projesi kapsamında kadın kursiyerlere girişimcilik eğitimi verilmeye devam ediyor.

Şu ana kadar 150 kursiyere eğitim verildi

Halk Eğitim Merkezleri’nde verilen 24 saatlik eğitimlerden sonra sisteme kayıt yapılan kadınlar yaptıkları ürünleri internet üzerinden e- pazarlama yöntemi ile pazarlamalarına  yönelik   eğitim veriliyor.Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafız Arvas , “Bütün bayan kursiyerlerimize bu kursu vermek istiyoruz. Şu ana kadar 150 kursiyerimize eğitim verilmiş durumda. Bu eğitimleri Ankara’da Bakanlıkça eğitim verilen Tuğba Ökten, Reyhan Demirol ve Safiye Ekin isimli usta öğreticilerimiz vermektedir. 24 saatlik kurs gören kursiyerler sisteme kaydını yapıyoruz. Kursta kadınlara internet üzerinden nasıl satış yapılacağı, satışını yapacağı ürünü nasıl tanıtacağı konularda eğitim veriliyor. oncekadin.gov.tr adresine yüklenen ürünler satışa sunuluyor.

10 pilot bölgeden biri Kocaeli

Türkiye genelinde şu anda 10 pilot bölge var ve bunlardan biride Kocaeli olarak hizmet veriyor. Kocaeli olarak hedef 2 bin 500 kadına kurs vermek.gölcük olarak ta hedefimiz 300 kadına eğitim vermek. Şu ana kadar 150 kadına bu kursları verdik ve hedefimizi yaklaşmış durumdayız.buda bizi çok mutlu ediyor. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız hem bir şeyler öğreniyor. Hem de  aldıkları eğitimle kendi ürettikleri ürünleri yine kendiler satabiliyorlar. Bu sayede hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar” dedi.

Girişimcilikte önce kadın para ödülleri

site üzerinden satışa çıkan ürünlerden en çok tıklanan ürün sahibine vodafone tarafından ödül verilecek. Girişimcilikte önce kadın yarışmasında 2016 yılında toplam 26 bin 500 TL ödül dağıtıldı ve kadınlara gelecekle ilgili planlarına destek verildi. 2017 yılında ise Girişimcilikte Önce Kadın Yarışmasında ilk 3 yarışmacı doğrudan sıralamaya alınacak ve birinci 10 bin lira, ikinci 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira para ödülü ile ödüllendirilecek. İki kişi 2 bin liralık jüri özel ödülü ve halk oylaması ile belirlenen bir kişiye 10 bin lira ayrı ödül verilecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.