DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcük Engelliler Derneği yüzleri güldürmeye devam ediyor

Gölcük Engelliler Derneği yüzleri güldürmeye devam ediyor

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi geçtiğimiz haftalarda düzenlediği yardım kampanyası ile bir vatandaşımızın daha yüzünü güldürmeyi hayallerine kavuşturmayı başardı.

Hüseyin Altakir akülü arabasına kavuştu

Geçtiğimiz hafta Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat’ı arayarak durumunu anlatan Hüseyin Altekir adlı hasta ve yaşlı vatandaşımızın isteği yerine geldi ve akülü arabasına kavuştu. Konu ile ilgili Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “ Hüseyin Altekir amcam geçen hafta beni aradı durumunu anlattı. Evine gittim baktım gerçekten zor durumda normalde yürüyebiliyor ama hastalığından dolayı iki adımda nefes nefese kalıyor. Bana “beni özgürlüğüme kavuştur. Eve bağımlı kaldım manuel arabam var ama onu tek başıma kullanamıyorum” dedi. Bizde dernek olarak sosyal medya üzerinden yaptığımız duyuru, açtığımız satış stantlarında yapılan satışlarla, iş adamları dostlarımız ve vatandaşlarımızın yardımlarıyla 4 gün gibi kısa bir sürede akülü arabanın parasını topladık. Geçtiğimiz haftada evine giderek kendisine teslim ettik. Şimdi istediği her yere özgürce gidebiliyor, iste herşeyi yapabiliyor” dedi.

Esnafların ve vatandaşların duyarlı olmasını istiyoruz

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Dernek olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Manuel araba konusunda sıkıntımız yok ama akülü araba konusunda biraz daha titiz davranıyoruz. Başvuruda bulunan vatandaşlarının gerçekten ihtiyacı var mı, durumu gerçekten kötümü diye gerekirse yanındaki bakkala bile soruyoruz ve ona göre hareket ediyoruz” dedi. Son olarak da esnaflarımızı biraz daha duyarlı olmaya davet etti. Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “ Bizim en büyük sıkıntımız esnaflar, maalesef dükkan önlerine çıkardıkları ürünler ile bizim geçmemiz için yapılmış olan yolları kapatıyorlar ve bu bizi gerçekten çok sıkıntıya sokuyor. Engelli yolları kapalı olduğu zaman yola inmemiz gerekiyor. Bu seferde arabalardan dolay sıkıntı yaşıyoruz. Kaldırımlar zapt edildiği zaman yola inmek zorunda kalıyoruz.  Bu konuda esnafların biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu sadece bizim için de geçerli değil bebek arabası olan kadınlarda çok zorlanıyor hatta normal vatandaşlar için bile sıkıntı yaratıyor. Görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlara sarı kabartmalı parke yapıldı. Çoğu vatandaşımız bunu süs zannediyor ve üzerine bir şeyler bırakıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın bilinçlenmesini ve biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.