DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük’te Yaşlılar Haftası Anıtpark’ta kutlandı BİR GÜN HERKES YAŞLANACAK

Gölcük’te Yaşlılar Haftası Anıtpark’ta kutlandı  BİR GÜN HERKES YAŞLANACAK

Gölcük’te Yaşlılar Haftası Anıtpark’ta kutlandı

BİR GÜN HERKES YAŞLANACAK

 

Her yıl 18-24 Mart tarihlerinde kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Gölcük Huzurevi sakinleri tarafından Anıtpark’ta çelenk sunma töreni düzenlendi.

 

Yaşlılara Saygı Haftası nedeni ile Gölcük Huzurevi sakinlerinin gerçekleştirdiği törene Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Gölcük Huzurevini Yaşatma Derneği Başkanı  Saime Türkmen katıldı. Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında düzenlenen programda Huzurevi sakinleri ilk olarak Atatürk anıtına çelenk koydular. Çelen Koyma töreninin ardından Gölcük Huzurevini Yaşatma Derneği Başkanı  Saime Türkmen 18 – 24 Mart tarihinin önemini anlatan konuşma yaptı.

 

Yaşlılarımız En Kıymetli Hazinemizdir

 

Huzurevini Yaşatma Derneği Başkanı  Saime Türkmen, “Geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleri olan, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, yaşlılarımız, bizim en değerli varlıklarımızdır. Unutmayalım bir gün herkes yaşlanacaktır. Yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü, onlara olan minnet ve vefa borcumuzun temelini oluşturmalıdır. Zira yaşlılarına sevgi ve saygıda kusur eden ve onlara sahip çıkmayan toplumların geleceğinin aydınlık olmayacağı aşikardır. Onların geniş ufukları, tecrübeyle kesinlik kazanmış bilgi ve birikimleri her zaman yararlanmamız gereken, geçmişe ve bugüne olduğu kadar geleceğe de ışık tutan birer kaynaktır. Yılların vermiş olduğu fiziksel ve ruhsal yorgunluğun sükûnetle telafi edildiği yaşlılık dönemi, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği hassas bir dönemdir. Ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçen yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesini sağlamak, hayata küsmeden yaşama tutunmalarına katkıda bulunmak bizim en ulvi görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.