DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hürriyet Kandıra’da, “Cumhuriyet’i Yıktırmayız”

Hürriyet Kandıra’da, “Cumhuriyet’i Yıktırmayız”

CHP Referandum Koordinasyon Kurulu ile beraber Kandıra’nın Akçaova ve Teksen Köylerinde vatandaşlarla buluşan Milletvekili Hürriyet, “Kandıra’nın insanı vatanseverdir. Cumhuriyet yıkılırsa hepimiz altında kalırız”

CHP’liler referandum için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. CHP Milletvekili ve CHP Referandum Koordinasyon Kurulu referandum çalışmaları için Kandıra’nın köylerindeydi. Çalışmalarda; TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Sekreteri Hüseyin Acurman, Kocaeli RKM Başkanı Bozkurt Uslu, İl yöneticisi Bilgi Dehmen, Kandıra ilçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Kandıra Belediyesi Meclis üyeleri Recep Şenol ve Erdal Açıkgöz ile beraber Kandıra’nın Akçaova ve Teksen Köylerinde köylülerle buluştu.

REFERANDUM YERİNE GERÇEK SORUNLARINIZI KONUŞMAK İSTERDİM

Kandıra’ya bağlı olan ve kurulacak Sungurlu Barajı ile tamamı sular altında kalacak Akçaova ve Teksen Köylerinde vatandaşlarla buluşan CHP’liler, hem köylülerin sorunlarını dinledi, hem de referandumla ilgili bilgiler verdi. Referandumla ilgili köy sakinlerine bilgi veren TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Sungurlu Barajı konusunu Bakana kadar götürdük. Hukuksuz bir şekilde baraj yapılıyor, bunca yerinden yurdundan olacak köylümüz var. Bu kadar insan topraklarından koparılacak, nerede yaşayacaklar” dedik. Bunca tarım arazisi ne olacak? Ama bu sorularımıza doğru dürüst bir cevap alamadık. Seçim öncesinde bir sürü şey söyleniyor. Vaatler veriliyor, seçimlerden sonra arada bulasın söz verenleri. Biz de gereken çözümü getirmek için vatandaşlarla diyalogları arttırmaya çalışıyoruz. Keşke referandumu değil sizin asıl sorunlarınızı konuşuyor olsaydık. Memleketin bu kadar sorunu varken tek kişinin istekleri doğrultusunda dayatılan referandumu konuşuyoruz” açıklamasında bulundu.

2010’DA BÜTÜN FETOCULAR GENERAL OLDU

Vatandaşlara referandum ile ilgili bilgi veren Milletvekili Hürriyet, “Getirmeye çalıştıkları anayasada sadece maddeleri değil rejimi değiştiriyorlar. Bu anayasa süreci bir parti seçimi olmadığı için herkes önce kendi kaderine sonra bu toprakların üzerinde yaşayan evlatlarının geleceğine karar verecek. Sizin oyunuz hepimizin evlatların geleceğini belirleyecek. Anayasayı değiştirdiğiniz an bütün sistemi değiştirmek zorundasınız. İleride “pardon biz yanlış yapmışız, kandırıldık, tekrar geriye dönelim” diyemezsiniz. Bu gücü eline alacak olan hiç kimse bu gücü bırakmaz. İç savaşlar hep diktatörlüklerin olduğu ülkelerde çıkmıştır. Bu kadar yetkiyi alan kişi de bu ülkenin lideri değil diktatörü olur. Hele de kötü ellerin elindeyse. Bugün insanlar haklarını arayamıyorlar yargıda. Yargının temel taşlarını zeminden oynattılar. 2010’daki referandumda “yargıyla bu kadar oynarsanız ülkenin dibine dinamit koyar, darbeleri kendi ellerinizle hazırlarsınız” demekten dilimizde tüy bitti. Rahmetli Kamer Genç kürsüden adeta haykırdı; “bu Feto yılanı gün gelecek sizi sokacak” dedi. Ama iktidar bildiğini okudu. TSK’nın yapısıyla oynadılar bütün FETÖ’cular general oldu ve 2010 referandumunda yapılan hatalar bize 15 Temmuz bombaları olarak geri döndü. Aynı hatayı yapmamak için ne olur ne diyeceğinizi iyi düşünün. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzla ülkemizin kaderini oylayacağınızı unutmayın” dedi.

BAŞKANLIK İŞSİZLİĞE ÇARE OLAMAZ

Açıklamasına devam eden Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “15 yıldır her şey iktidarın elinde. Ne istediler de çözemediler. İstedikleri yasayı çıkardılar. İşsizliği, terörü, yoksulluğu bitirmek istediler de parlamenter sistem mi engel oldu? 2 yıllık fiili başkanlık süresinde işsizlik iki kat artmış. Neden? Bir tane fabrika kurmadılar. 15 yıllık iktidarlarında her şeyi sattılar. Şimdi de utanmadan “Afrika’da toprak kiraladık. Tarım yapacağız. Afrika açılımı yapıyoruz” diyorlar. Geçen haftalarda parmak çoğunluklarına güvenerek Afrika açılımının yasasını çıkardılar. Diğer yandan köylüye, çiftçiye yalan söylemeye devam ediyorlar. Şimdi soruyorum; Bu anayasanın hangi maddesi çiftçinin sorununu çözecek. Bu anayasanın hangi maddesi işsizliği çözecek. Bu anayasaya göre bir kişi asgari ücrete karar verecek. O bir kişi isterse ücretlerinize zam gelecek. O bir kişinin istediği şekilde çocuklarımız eğitim alacak. Alacağınız emekli maaşlarınıza kısacası her şeye bir kişi karar verecek. Kandıra’nın insanı vefalıdır ve vatanseverdir. Cumhuriyet sayesinde bunca yıldır bir çatı altında barış içinde kavga etmeden yaşadık. Eğer bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Ne olur cumhuriyeti yıktırmayın. Cumhuriyeti kaybedersek Suriye gibi oluruz. Evet diyen de bizim vatandaşımız hayır diyen de bizim vatandaşımız. Hayır diyenlere terörist diyenler, bu anayasayı teröristlerle beraber hazırlayanlardır. 2010 da FETO ve PKK’yla birlikte evet demişti iktidar. O zaman kimse terörist değildi de şimdi hayır diyenler mi terörist olacak. Türkçe olimpiyatlarına sponsor olanlar, kamu arazilerini parsel parsel verenler, muhterem hocam diye ağlaşanlar, aynı yolda yürüyüp yağmurda ıslananlar şimdi kalkmış hayır diyenlere fetocu diyor. Fetonun kumpaslarıyla yıllarca hapis yatanlar şimdi hayır diyecek diye fetocu mu olacak. Olacak iş değil” şeklinde konuştu.

KÖY KÖY SOKAK SOKAK

CHP Kocaeli İl Başkanlığı Sekreteri Hüseyin Acurman yaptığı konuşmasında, “Bu sistem eğer geçerse değil toprağınıza evinize bile sahip çıkamayacaksınız. Hakkınızı arayamayacaksınız. Referandumu bir parti seçimi olarak görmeyin. Biz de parti olarak değil, ülkesini seven kişiler olarak buradayız. Bu anayasa eyalet sistemini, bölünmeyi getirir. Sorgulayarak, araştırarak, okuyarak, ülkenin çocuklarımızın geleceğini düşünerek, elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu verin. Biz kimseyi evet veriyor diye vatan haini ilan etmiyoruz. Evet veren de hayır veren de bizim vatandaşımız” dedi. CHP Kocaeli Referandum Koordinasyon Kurulu Başkan Bozkurt Uslu ise, “Referandum sadece şimdiki nesli değil, bizden sonraki nesilleri de etkiliyor. Bundan büyük memleket meselesi olamaz. Çocuklarımızın ve torunlarımızın Türkiye’si için mücadelemiz 16 Nisan’a kadar devam edecek. Onlar rahat etsin diye biz köy köy, sokak sokak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.