DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Hürriyet, milletin meclisine gaziler alınmayınca ateş püskürdü

Hürriyet, milletin meclisine gaziler alınmayınca ateş püskürdü

TMSY Derneğinin bazı üyelerinin, CHP Grup toplantısında Gazilik Onurumuzu İstiyoruz yelekleri yüzünden meclise alınmamasına CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet tepki gösterdi; “kimin meclisine kimi almıyorsunuz!”

Yıllarca PKK ile savaşırken, yaralanmalarına rağmen Sağlık yönetmenliğine takılan ve bu sebeple gazilik haklarından yararlanamayan vatan evlatlarının bazıları, haklarını aramak için girmek istedikleri meclise alınmadı. Aynı mağduriyeti yaşayan Mehmetçiklerin bir çatı altında toplanarak kurdukları Terörle Mücadele Esnasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği(TMSY) üyeleri 1 Kasım 2016’da Cumhuriyet Halk Partisi TBMM grup toplantısına katılmış burada haklarına dair üzerlerine “Gazilik Onurumuzu İstiyoruz” yazan yelekler giymişti. CHP Grup Toplantısında daha çok dikkat çekmek için yelekleri üzerlerinden çıkararak, havaya kaldıran Gazilere şok bir yasak geldi. Gazilerin üzerlerindeki yelek suç unsuru olarak görüldü ve yeleklerini havaya kaldıranların meclise girmeleri yasaklandı.

NE ZAMANDAN BERİ GAZİLİK ONURUNU İSTEMEK SUÇ OLDU

Meclise girebilmeleri meclis giriş kapısına isimleri yazdırılan gazi vatandaşların bir kısmı bir sonraki randevuları için meclise giremedi. Kapıda büyük bir şok yaşayan gazileri kimse dinlemedi. Yaşanan durum karşısında girişi engellenen vatandaşlarımız meclis başkanlığına dilekçe yazarak herhangi bir suç işlemediklerini dile getirdi. TMSY Derneği’nin pek çok sorununun çözülmesinde büyük rol oynayan TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet yaşanan olay karşısında açıklama yayınladı. Açıklamasında uygulamanın saçmalığına değinen Milletvekili Hürriyet, “Bu gazilerimiz vatan için mücadele sırasında yaralanmışlar ve yıllar boyunca kendilerine verilmeyen haklarını aradılar. Uzun bir zaman sonra ilk defa haklarını alma noktasında bu kadar mesafe kat etmiş durumdalar. Ne zamandan beri Gazilik onurunu aramak suç teşkil eder oldu” dedi.

MECLİSE ALMADIĞINIZ GAZİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEYİN

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Kendi partimizin Grup Toplantısında hiç kimseye rahatsızlık vermeyen vatan evlatlarımız herhangi bir suç da işlememişlerdir. Bir Mehmetçiğe yaraşır şekilde meclise geldiler ve aynı efendilikle kendilerini buradan uğurladık. Şimdi kalkmış haklarını arayan bu insanları, özellikle vatanımız için canını ortaya koyan bu insanları halkın meclisine almıyorsunuz. Siz kim oluyorsunuz da, kimin meclisine kimi almıyorsunuz efendiler. En kısa sürede yaşanan bu saçma uygulamanın son bulmasını ve kahraman gazilerimizden özür dilenerek Meclise girişi yasaklananlar hakkında bu yasağın kaldırılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.