DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘’ İDEAL İNSAN TOPLUMA YARARLI İNSANDIR ‘’

‘’ İDEAL İNSAN TOPLUMA YARARLI İNSANDIR ‘’

Gölcük Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu,

Gölcük Vizyon 2023, Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Değirmendere Müfit Saner İlkokulunda değerlendirme toplantısı yaptı. Okul Müdürü Ramazan Açıkgöz tarafından düzenlenen toplantı programına, Okul Öğretmenleri, Okul Aile Birliği ve Sınıf Temsilcileri de iştirak etti.

“Doğru ve Dürüst İnsan Olmak ‘’

Müfit Saner İlkokulu çok amaçlı salonunda gerçekleşen ‘’ Değerler Eğitimi Projesi ‘’ toplantısında, Proje hakkında bilgiler veren Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ‘’ İdeal insan, topluma yararlı insandır’’ şeklinde konuştu. Doğru ve dürüst insan olabilmenin önemini belirten Gülsuyu ;  “Bizler anne ve babalar olarak yarınlarımızı çocuklarımızla inşa ettiğimizin farkındayız. Aynı zamanda eğitimciler olarak da geleceğimizi öğrencilerimizle kurduğumuzun bilincindeyiz. Huzurlu, mutlu, geleceğe güvenle bakan bir toplum özlemi hepimizde var. Akademik başarıyı yakalamış, iyi bir kariyer sahibi, seçkin bir mesleği olan çocuklarımızın ve öğrencilerimizin olması hepimizin hayali. Fakat bunun yanında “Hayat Başarısı” dediğimiz bir başarı daha var. Bu sadece akademik veya ders başarısı değildir. Bizi köklerimize, tarihimize, vicdanımıza bağlamak, kültürel ve insani değerlerimizi ön plana çıkartmak, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize kendi değerlerimizi aktarabilmektir ‘’ dedi.

“İnsan dediğinde, noksan da olur”

Toplantıya Mevlana’nın bir sözü ile devam eden Gülsuyu, ‘’ Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde, noksan da olur. Sakın büyüklenme, elde neler var… Bir ben varım deme, yoksan da olur’’ dedi. Gülsuyu; çocukların Allah’ın emanetleri olduklarını belirtti ve ‘’ Çocuklar, ebeveynlerin dudaklarına değil, ayak izlerine bakar. Onlara örnek adımlar atmalıyız. Çocuklarımıza vatan, millet ve bayrak sevgisini, saygı ve dürüstlüğü öğretmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

Açıkgöz, Çalışmaları Anlattı

Müfit Saner İlkokulu Müdürü Ramazan Açıkgöz; düzenlenen toplantıda, Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sinevizyon gösterimi ile çalışmaları aktaran Açıkgöz ‘’ Okul İdaresi, Eğitimcileri ve Okul Aile Birliğinin ortak çalışması ile, öğrencilerimize ‘’ Değerler Eğitimi ‘’etkinlikleri sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Proje Kapsamında, ‘’ Yalnız Değilsiniz’’ diyerek mahallemizde bulunan yaşlı ve yalnız insanları ziyaret ediyoruz. Huzurevi ve Şehit Ailemizi ziyaret ettik. Yine bu Proje Kapsamında, öğrencilerimize Milli ve Kültürel Değerlerimizi yaşatmaya ve Öğretmeye devam ediyoruz. Okulumuz birçok etkinliğe imza attı. Başarılı çalışmalarından dolayı, Eğitimcilerime ve bizlere destek olan herkese teşekkür ederim’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.