DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN YILDÖNÜMÜ KERVANSARAY’DA KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN YILDÖNÜMÜ KERVANSARAY’DA KUTLANDI

Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla bir program düzenledi.

Programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burçak Kırca, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi. Program 1 dakikalık saygı duruşunun ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasının ardın başladı.

 Türk istikbalde yeni umutlar olmadan yaşayamaz

Tören yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok zor şartlarda kurulduğunu belirten Kaymakam Altıntaş, “Bu toprağı vatan yapan kişiler arasında Mehmet Akif ayrı bir yere sahiptir. Çünkü o dönemlerde çok zor şartlarda mücadele verdiler. Burada mücadele verirken ‘ya istiklal ya ölüm’ dediler. Bağımsızlıkta kendi şiarına kendi genetik yapısına uygun bir mücadelesine uygun oldular. Türk bağımsızlık olamadan yaşayamaz. Türk istikbalde yeni umutlar olmadan yaşayamaz. Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu bu şiir bize sorumluluklarımızı ve görevlerimizi hatırlatıyor. Türkiye Cumhuriyeti hür ve bağımsızdır. Hiç bir medeniyetin etkisi altında kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 Gerçekleştirilen oratoryoda kimi zaman davetliler, duygu dolu anlar yaşadı

Program kapsamında milli mücadele ve Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazma süreci ile ilgili bir oratoryo gerçekleştirildi. İlk olarak Kurtuluş Savaşı sürecinden bahsedilip ve Mehmet Akif Ersoy’un bu dönemde yaptığı çalışmalar anlatıldı. Akabinde, İstiklal Marşı’nın yazılması için bir yarışmanın düzenlenmesi ve Mehmet Akif Ersoy’un bu yarışmaya girme sürecinden bahsedildi. Oratoryoda son olarak Mehmet Akif Ersoy’un kişisel özelliklerinden bahsedildi. Gerçekleştirilen oratoryoda kimi zaman davetliler, duygu dolu anlar yaşadı. Program İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin, protokol üyelerince verilmesinin ardında sona erdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.