DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İzmir’de konuşan Hürriyet “HAYIRLI GELECEĞİ KADINLAR KURACAK”

İzmir’de konuşan Hürriyet “HAYIRLI GELECEĞİ KADINLAR KURACAK”

 

Balçova Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği panele katılan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Bu anayasada kadının ‘K’sı yok. Yargılanma korkuları ve servetlerini koruma gayesi var” dedi.

İzmir Balçova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği ‘OHAL’de Kadın Olmak’ konulu bir panel düzenledi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ev sahipliğinde düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, TBMM Başkalık Divanı Kâtip üyesi ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi üyesi Gamze Taşçıer katıldı.

HAYIRLI GELECEĞİ KADINLAR KURACAK

TBMM Başkalık Divanı Kâtip üyesi ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet panelde yaptığı konuşmada, yıllardan beri Cumhuriyetin çatısı altında yaşıyoruz, bu çatı çökerse, hepimiz altında kalırız. Bunu yapmaya çalışanlara inat, biz kadınlar asla ama asla Cumhuriyeti kimsenin gemiciklerine feda ettirmeyeceğiz. Barışın egemen olduğu, şiddetin son bulduğu ve daha önemlisi beceriksiz iktidarın savaşlarına evlatlarımızı kurban vermediğimiz hayırlı bir gelecek mümkün. O hayırlı geleceği kuracak olan yine biz kadınlarız. Cesaretin kadını erkeği olmaz, cesaret yürekte biter. Bu anayasanın içerisinde kadının ‘k’ sı bile yok. Haklarımız ve evlatlarımızın geleceği yok. Sadece bir kişinin arzuları, yargılanma korkuları ve servetlerini koruma gayesi var” açıklamasında bulundu.

MEŞRU OLAN HAKLIDIR, HAKLI OLAN KAZANIR

İktidar politikalarını da eleştiren CHP Milletvekili Hürriyet, “Kadınların her fırsatta sadece anneliğe hapsedilmek istendiği yaşam alanlarının daraltıldığı, evin içerisinde bir figür yapılmak istendiği politikalarıyla ve ülkeyi yönetenlerin ayrımcı söylemleriyle karşı karşıyayız” dedi. Mecliste devam eden Anayasa görüşmelerine de değinen Hürriyet, “Mecliste süren Anayasa tartışmalarında meclisi adeta suç işleme mahalline çevirdiler. Göz göre göre ‘Sana ne lan, suç işliyorum’ diyen bakanı gördü bu meclis. Bıyıklı Yeliz’leri gördü o meclis. Ben orada yere batsın saraylarınız derken, hepinizin sesi ve yüreği oldum. Meşru olan haklıdır, haklı olan kazanır. Meşru ve haklı biziz, kazanacak olan da biziz. Bu hayırlı geleceği hep birlikte, kadın gücüyle, kadın cesareti ve yüreği ile kuracak olan da biziz. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

İŞSİZLİĞİN TÜM YÜKÜ KADINLARDA

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise yaşamın tüm zorluklarının kadınların sırtında olduğunu ifade ederek “Ekonomik zorlukların, terörün, geçim sıkıntısının, işsizliğin tüm yükü kadınların sırtında. Kadınların sırtındaki yükü el ele vererek kaldıracağız. Biz, 16 Nisan’da çocuklarımızı, nereye gideceğini bilmediğimiz bir trene bindirmeyeceğiz. Gelecekte torunlarımıza, çocuklarımıza anlatırken anlımız açık bir şekilde verdiğimiz oyu anlatacağız” diye konuştu. Etkinliğe katılan Selvi Kılıçdaroğlu ise “Bu muhteşem manzaraya hayran kalmamak elde değil. Çok güzel görünüyorsunuz. Umarım 16 Nisan’da sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin dağlarında çiçek açacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.