DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KADIN TOPLUMUN BİREYİDİR

KADIN TOPLUMUN BİREYİDİR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gölcük’te törenlerle kutlandı

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programları ilçemizde dün Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen törenle başladı.

Anıtpark’ta Gölcük Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, Kent Konsey Kadın Meclisi Üyeleri, ilçemizin siyasi parti temsilcileri, STK, Oda başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Özgören, “Anadolu kadını, adını dünya tarihine kahramanlığıyla, fedakarlığıyla yazdırmıştır”

Akabinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, “Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için bizlere fırsat sunan anlam yüklü bir günün içinde bulunmaktayız. Tarih boyunca Türk kadını hayatın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumlulukları paylaşmıştır. Özellikle Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline karşı ülkesinin canını ortaya koyarak koruyan, cepheye top ve mermi yetiştiren Anadolu kadını, adını dünya tarihine kahramanlığıyla, fedakarlığıyla yazdırmıştır: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Dünyada hiç ir milletin kadını Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından kadar emek verdim diyemez!’ sözleri kadınımızın değerini bir kez daha ortaya koymaktadır. Geçmişi bu kadar fedakarlıklarla dolu Türk Kadınımız aynı fedakarlığı, cesareti ve vatan sevgisini ’15 Temmuz Darbe Girişimi’ ve sonraki sürecinde de bir an olsun tereddüt etmeden vatan uğruna neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

“Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır

Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Şüphesiz ki kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, kadınsız bir yönetim sadece kadınlar değil bütün toplum için eksikli olacaktır. Günümüzde kadınlarımızın güçlendiği etkinlik alanlarının genişletilmesiyle birlikte eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmektedir. Bu guru tablosu, kadınlarımızın zorluklarla başa çıkabilme gücünün ve fırsat verildiğinde yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Bizler de Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızda kadınlarımızın dünyasına ışık tutup onlara her alanda destek olma gayretindeyiz. Başta şehit annelerimiz ve şehit eşlerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Şentürk, “Günümüzde başarılı kadınların sayısı daha da artıyor”

Başkan Şentürk, törende yaptığı konuşmada şu sözleri söyledi: “Kutsal varlıklarımız olan kadınların eziyet ve baskıdan uzak huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak devletimizin yanı sıra toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Kutsal varlıklarımız olan kadına gösterilen şiddete karşı  kadınların korunması, haklarının savunulmasında üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.  Kadınlarımıza karşı şiddete yönelik her türlü girişimi nefretle kınıyorum.  Günümüzde artık Türk kadını, sosyal hayat içinde daha da aktif olarak yer almaya başladı. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın pek çok ülkesinde her alanda başarılı kadınlarımız var: Öğretim üyeleri, bilim kadınları, hukukçular, sanatçılar, diplomatlar, siyasetçiler, doktorlar, öğretmenler” dedi.

Ellibeş, “Kadına hak ettiği değer verilmeli”

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Biz sorumluluk sahibi insanlar olarak, kadına karşı ayrımcılığı bütün boyutlarıyla değerlendirmek, düşünmek, ele almak durumundayız. Bu duyarlılığın paylaşılması, kadın hak ve özgürlüklerinin yaygınlaşması, olgunlaşması için gereklidir. Eğer bizler bu duyarlılığı paylaşabilirsek, bu mücadeleyi sürdürebilirsek, ülkemizde mutluluğu, güzelliği çok daha farklı bir şekilde hissedeceğiz.Gölcük’te bugün iyi durumda olduğumuzu gözlemliyoruz. Her çift eşine saygı ve sevgisini korursa şiddet ortadan kalkar, aranılan istenilen güzel bir ortama kavuşmuş oluruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.