DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KİMLİKLERE YOĞUN TALEP

KİMLİKLERE YOĞUN TALEP

Gölcük Nüfus Müdürlüğü’nde yoğunluk devam ediyor

Tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de Nüfus Cüzdanlarının yerine çıkarılacak olan, T.C. Kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşlar Nüfus Müdürlüğünü doldurmaya devam ediyor.

6133 yeni başvuru alındı,442 tanesi yeni doğan bebekler

02.01.2017 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile kullandığımız Nüfus Cüzdanları yeni çipli T.C. Kimlik Kartlarına dönüşmeye başladı. İlçemizdeki Gölcük Nüfus Müdürlüğü bu konu ile ilgili yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor.Konu ile ilgili bilgi aldığımız Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın, “02.01.2017- 07.03.2017 tarihleri arasında tam  6133 başvuru alındı. Bu başvuruların 442 tanesi yeni doğan bebekler için alınan kayıtlardan oluşuyor. Başvuru yapanların çoğunu 12 Mart’ta sınava girecek öğrenciler oluşturuyor. Sınava girecek öğrencilere yeni kimlik kartı gelmese bile geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecek” dedi..

Günde ortalama 150 adet başvuru alınıyor

Yeni T.C. Kimlik Kartı başvuruları için oluşturulan 3 masa bulunuyor. Bir kişini işlemi eğer arıza çıkmazsa ve el okuyucusu hızlı okursa 8-10 dakika sürüyor. Günde ortalama 150 başvuru alınıp geçici kimlik belgesi teslim edilen vatandaşlara yeni kimlikleri Ankara’da basılarak evlerine kargo yolu ile teslim edilecek.

Mesailer Devam Ediyor, sınava girecek öğrenciler dikkat

Hafta için 08:30-17:30 normal çalışma 17:30:19:00 arası mesai yapan nüfus müdürlüğü memurları hafta sonları da yine 09:00-17:00 saatleri arası mesai yapmaya devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da mesailer devam edecek. Yeni alınacak T.C. Kimlik Kartlarında randevu sistemi ile gidildiğinde sıra beklemeden yeni kimlik kartı başvurusu yapılabiliyor. Randevusuz gelen vatandaşlarımız sıramatikten aldıkları sıra ile işlemelerini gerçekleştirebilmekte. Pazar günü sınava girecek öğrenciler için 07:00 ile 09:45 saatleri arası mesai yapılacak.

Yeni kimliklere Biyometrik Fotoğraf

Yeni alınacak olan T.C kimlik kartlarında biyometrik fotoğraf zorunluluğu var. 5×6 ebatlarında biyometrik fotoğraf ile 16 lira karşılığında yeni kimlik kartı başvuruları gerçekleştirilmekte. 15 yaş altı çocuklarda fotoğraf ve parmak izi alınmadığı için ailesi tarafından alınabileceğini fakat 15 yaş üstü çocukların yeni T.C. Kimlik kartlarında fotoğraf olacağı için ve parmak  izi alınacağı için mutlaka kendilerinin müracaat etmeleri gerekiyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.