DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Kocaeli’nin Osmanlı tarihine yakın markaj

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden  Kocaeli’nin Osmanlı tarihine yakın markaj
26.03.2017
1.238
A+
A-

 

Kocaeli büyükşehir belediyesinden

Kocaeli’nin Osmanlı tarihine yakın markaj

 

Kocaeli tarih sempozyumunda Osmanlı’daki Kocaeli belgelerle ele alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Çoban Mustafa Paşa ve Kocaeli Tarihi – Kültürü Sempozyumu’nun son gününde yine birbirinden önemli tebliğler sunuldu.

Gazi Akçakoca Salonu’nda ise 16 ve 17. Yüzyılda Osmanlı döneminde Kocaeli sancağı ile ilgili kanunnamelerin yanı sıra bu sancağın payitaht açısından önemi ve 19. Yüzyılda Kocaeli’nde yürütülen Amerikan misyonerliği ile ilgili dönem belgelerle gözler önüne serildi.

 

  1. YÜZYILDA KOCAELİ SANCAĞI

Gazi Akçakoca Salondaki ilk tebliği aynı zamanda oturumun başkanlığını yapan Kırıkkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Özçelik sundu. Prof.Dr. Özçelik “Koca İli Sancağı Kanunnamesi’nin Kocaili Sosyo-Ekonomik Tarihi Bakımından Değerlendirilmesi” konulu tebliğinde Kocaeli Sancak Kanunnamesinin 16. Yüzyılda toplumsal ve idari tarih bakımından Kocaeli sancağı ve çevresi için ayrı bir önem taşıdığını kaydetti. Prof. Dr. İsmail Özçelik, söz konusu kanunnamenin Kocaeli Sancağı’nı sosyo-ekonomik ve tarihi bakımdan geniş bir şekilde ele aldığını ifade etti.

 

SUNULAN TEBLİĞLER

Gazi Akçakoca Salonu’nun gerçekleştirilen son gün oturumlarında ayrıca, Uludağ Üniversitesi’nden Araştırma Görevlisi Zeynep Akan, “Kanunnâmeden Hemen Sonra: 1858 Arazi Kanunnâmesi’nin Kocaeli Sancağı’nda Uygulanması (1858-1864)”, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu, “II. Abdülhamid Devrinde İzmit Redif Taburu”, Tarihçi Resul Narin, “Osmanlı’dan Cumhuriyete Ağaç Denizi”, Sakarya Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Zeynep İskefiyeli “XIX. Yüzyılın İkinci Yarısında Bir Amerikan Misyonerinin Gözüyle İzmit ve Çevresi”, Sakarya Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Fikrettin Yavuz, “Birlikte Yaşamdan Yol Ayrımına: Milliyetçilikler Çağında Darıca’da Türk-Rum Münasebetlerine Dair Gözlemler” ve Kocaeli Dökümantasyon Merkezi’nden Müzeyyen Ünal da, “İzmit Sancağında Yabancı Sermaye” konulu tebliğler ele alındı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.