DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Köylü Pazarı köylü esnafı tarafından ilgisiz kaldı

Köylü Pazarı köylü esnafı tarafından ilgisiz kaldı

 

Gölcük Belediye’sinin yıllar önce açtığı köylü pazarı maalesef Köylü vatandaşlarımızın gelip tezgah açmadığı için bom boş duruyor. Sadece giriş kısmında manav bulunan köylü pazarı vatandaşlar tarafından hareketlenmesi isteniyor.

Yaz aylarında çok az hareket oluyor

Yıllar önce yapılan ama köylü vatandaşlarımız tarafından pek ilgi görmeyen köylü pazarı kendi haline bırakılmış durumda. Köylü vatandaşlarımızın yeterli üretim yapmamasından dolayı boş kalan Pazar yerinde sadece giriş kısmında bir manav bulunuyor. Yani köylü pazarı ile bir alakası malesef yok. Sadece yaz aylarında çok az bir hareketlilik oluyor. Onun dışında bomboş durmaya devam ediyor.

Market zincirinden manav tezgahına

Manav sahibi Necmi Dede Giresun’lu 2 yıl önce 13 tane marketler zinciri varken iflas etmiş ve Gölcük’e yerleşmiş bir aile. Belediyenin izni ile tezgah açmış ve köylü pazarının tek sakini olarak çalışıyor. Oda zaten bu işten çok yorulmuş,” bu kış çok sert geçti eşimde bende çok zorlandık. Burayı kapatıp bi dükkan açmayı düşünüyoruz. Bizden sonra başka biri gelip burda köylüden başka biri tezgah açarmı yada başka birine izin verirler mi bilemem” dedi.

Vatandaş istiyor ama köylüler gelmiyor

Necmi Dede Köylü pazarı hakkında , “ 2 yıla yakındır burada tezgahım var yaz aylarında sadece çok kısa bir süre bir hareketlilik oluyor. Onun dışında burası bomboş duruyor. Köylüler fazla bir mal getirmiyor. Getirip sattığı malın parası da zaten in çık yola gittiği için hiç gelmiyor. Zaten üretim yapan köylüde pek kalmadı. Üretim yapanda masrafına değmiyor diye gelip burada satış yapmıyor. Şu anda bütün bahçelerde lahana olması gerekirken ben onlara lahana satıyorum.köylüler artık bahçe işi ile ilgilenmiyor, hazır alıyor. Diğer manavlar bizi şikayet ediyormuş “ köylü pazarında normal manav istemiyoruz” diye Gölcük’te yerli üretim doğru düzgün yok ki zaten ne varda ne  satalım. Aslında Gölcük Belediyesi çok güzel bir şey yapmış. Köylü vatandaşlar üretsin, ürettiğini gelsin satsın diye ama maalesef üretim olmadığı için bomboş duruyor.bazı vatandaşlar geliyor bize soruyor “Burada Pazar hangi günler açık” diye bize soruyorlar. Burada sadece yaz aylarında çok kısa bir hareketlenme oluyor ama kışın hiç kimse inmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.