DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

O Günleri Unutmadık Unutturmayacağız

O Günleri Unutmadık Unutturmayacağız

28 Şubat’ın yıl dönümü vesilesiyle Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde açılan fotoğraf sergisinde konuşan Körfez Belediye Başkan İsmail Baran, “15 Temmuz’dan sonraki en büyük darbe, 28 Şubat’tır” dedi.

Körfez Belediyesi, Kocaeli İmam Hatip Mezunları ve Kocaeli İmam Hatip Liseleri Derneği tarafından düzenlenen ‘28 Şubat Modern Darbe ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ konulu resim sergisi, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde açıldı. Programa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KİHMED Başkanı KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, Kocaeli İmam Hatip Liseleri Derneği yöneticileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Başkan İsmail Baran, açılış öncesinde öğrencilerle bir araya geldi, sohbet etti.

Etkileri Hala Sürüyor

Resim sergisinin açılışında konuşan KİHMED Başkanı Sebahattin Yamak, “28 Şubat’ın üzerinden 20 yıl geçti ama etkileri hala diri. Biz imam hatipliler olarak o dönemin en büyük sıkıntılarını çeken bir nesiliz. Bu sergi, yeni neslimizin geçmişte abi ve ablalarının neler yaşadığını görmesi, bilmesi açısından önemlidir. 28 Şubat, inananların ve inançlı kesimlerin Hiroşimasıdır. Başkanımız İsmail Baran da o sıkıntılı günleri yaşamış ve her zaman destek olmuş bir abimiz. Ona duruşundan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’dan Sonra…

“28 Şubat’ı unutmadık, unutturmayacağız” diyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konuşmasında, “Bu millet çok zulüm çekti. Geçmişte birçok zulüm, darbeler yapıldı. Ama inanın en büyük darbe önce 15 Temmuz ardından da 28 Şubat’tır. 28 Şubat’ta çok büyük sıkıntılar yaşandı. Ben kızımı imam hatibe gönderemedim. Ama hamdolsun bu sıkıntıları aştık. Bugün başı örtülü açık diye bir ayrım yok. İnanca yapılan baskı ve zulümlerin ortadan kalktığı bir dönemdeyiz” dedi.

Gençler Sahip Çıkacak

Ülke olarak ayaklardaki prangaların tek tek atıldığını söyleyen Başkan İsmail Baran, “Daha yapılacak çok işimiz var. Tabi siz gençlere önemli görevler düşüyor. En önemlisi de; Vatana millete sahip çıkacak, muhafaza edeceksiniz. 28 Şubat’ta ne büyük baskılar olduğunu bugün sizlerde görebiliyorsunuz. Milletçe artık bu oyunlara gelmeyeceğiz. Her yıl kutlayacağız ve anacağız ki; 28 Şubat unutulmasın” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.