DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Merhum Liderlerini andı

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları Merhum Liderlerini andı

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları, Merhum Başbakan ve Milli Görüş’ün Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 6. Sene-i devriyesi münasebetiyle Anma Programını İstanbul’da yoğun bir katılımla Kabri başında hatim duası, Mart ayı İl Divan toplantısı, Milli Gazete ve TV5 ziyareti olmak üzere 3 kısımda gerçekleştirdi.

Kocaeli Kadın Kolları İl ve İlçe yönetimlerinin yoğun ilgi gösterdiği program için 4 otobüs ve özel araçlarla sabahın erken saatlerinde yola çıkıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabri başında yapılan hatim dualarıyla başlayan programın ikinci ve esas kısmı olan Mart Ayı İl Divan Toplantısı için, İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV)’in toplantı salonuna geçildi.

İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün’ün başkanlığında gerçekleşen Mart ayı İl Divan Toplantısında, SP GİK Üyesi Mustafa Kaya, İKEV adına GIK Üyesi Mustafa Hasan Öz, İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Asiltürk birer konuşma yaptı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Reyhan Şengün, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra en büyük şükranı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a sunmak istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı. “Yıllar önce Genel Merkeze ilk gidişimde Erbakan Hocamın sadece kadınlardan oluşan bir topluluğa hitabını dinlediğimde bize kadın muamelesi değil, insan muamelesi yaptığını görmüştüm. Ve o an ‘işte bu’ demiştim.

Bugüne kadar ve halen, İslam’ı anlatma, öğretme, irşat konumundaki hemen herkes, kadınları sadece kadın olma özelliklerine (ev, eş, anne) adeta hapsetmişken Hocamız, Allah’ın Kuran’daki “Ey insanlar, Ey iman edenler!” hitabının muhatabı olarak, Müslüman Anadolu kadınını ilk defa Milli Görüş’te teşkilatlandırmış, sosyal, siyasal, kültürel, iktisadi yapının içine katmanın yollarını açmış, cihat şuurunu aşılamıştır.

Bu yüzden bana göre Erbakan; bütün Vehbi ve kesbi özelliklerinin yanı sıra; kadınları yaratılış gayesine uygun yaşamaya, fıtratına döndürmeye, yaşamaya çalıştığı fakat sığmadığı bir kabuğun içinden kurtarmaya yol açmış İLK VE TEK LİDERDİR.”Açılış konuşmasının ardından söz alan GİK Üyesi Mustafa Kaya, anayasa değişikliği sebebiyle gidilen referandum sürecini değerlendirdi ve “Referandum, İktidar değişikliği değildir.” dedi.Sözlerine Erbakan Hoca’yı anlatarak başlayan Kaya, “Erbakan, özellikle 1950’lilerden sonra Türkiye’nin şekillenmesi, Türk siyasetinin yönlendirilmesi, bölgemizin ve İslam Dünyası’nın bir anlamda kendi mecrasına çekilmesi adına önemli bir vazifeyi gerçekleştirmiştir. Saadet Partisi olarak Ondan çok şey öğrendik. Neler öğrendik? Biz Ondan ilmin, millet ve insanlık adına nasıl faydalı kullanılacağını öğrendik. Biz ondan, nezaketi, merhameti, saygıyı öğrendik. Biz ondan, kendi rengimizi koruyarak toplumun bütün kesimleri ile iletişime geçebilmeyi öğrendik. Biz ondan Siyonizm ile nasıl başa çıkılacağını öğrendik. Biz Hocamdan, devlet adamlığını öğrendik. Bunun için Saadet Partililer ne dediğini bilir.” şeklinde konuştu.

Son günlerde ülkede anayasa referandumu sebebiyle milleti kamplaştırma çalışmalarına dikkat çekerek 16 Nisan’da oylanacak anayasanın toplumun kodlarına aykırı olduğunu söyledi. Saadet Partisi olarak referandumda neden evet demeyeceklerini anlatan Kaya, “Toplumun en büyük problemi kamplaşmadır. Yaşanılan olaylar, bizleri 100 yıl önceki durumdan daha kötü bir duruma götürüyor. Biz bu durumu maddeler ve ilkeler üzerinden konuşuyoruz, tartışıyoruz. 16 Nisan’a yaklaşıldıkça bu daha iyi anlaşılacaktır. Bu bir iktidarı değiştirme oylaması değil, bir referandumdur. Yani, 17 Nisan sabahında iktidar değişmeyecek. Bir dahaki seçimlere kadar mevcut cumhurbaşkanı görevine devam edecek. Mevcut hükümet görevde kalacak.” ifadelerini kullandı.Programda İKEV adına Mustafa Hasan Öz’ün selamlama konuşmasının ardından söz alan Saadet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Nagehan Asiltürk teşkilat çalışmalarının önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. İl divan toplantısının ardından Milli Medya Grubu olma yolunda hızla ilerleyen Milli Gazete ve TV5’e gerçekleştirilen ziyarette tesisi gezen misafirler, Milli Gazete Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş tarafından gazete ve yayımcılık hakkında bilgilendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.