DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Şeker, Kartepe de Yeni Anayasayı anlattı

Şeker, Kartepe de Yeni Anayasayı anlattı

Şeker, SKM Programları kapsamında Kartepe bölgesinde faaliyet gösteren 99 No’lu Arstaş Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ni ziyaret ederek kooperatif üyeleri ile bir araya geldi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, salı günü yasama faaliyetleri için açılacak TBMM Genel Kurulu öncesi soluğu SKM programları kapsamında Kartepe’de aldı. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’in 99 No’lu Arstaş Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ne yapmış olduğu ziyarette, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri eşlik ettiler. Kooperatif üyelerinin yoğun ilgileri ile gerçekleştirilen toplantıda halk oylamasına sunulacak olan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ele alındı.

GENÇLER, GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Arstaş Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ne yapmış olduğu ziyarette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatırken, ’15 Temmuz’da tankların önünde tereddüt etmeden göğsünü siper eden gençlerimiz, bu ülkenin teminatıdır’ diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Yaşam bulduğumuz bu topraklarda Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz’a bir çok kahramanlık destanı yazıldı. Yaşı küçük ama yüreği kocaman olan genç kardeşlerimiz, bu destanlar yazılırken her daim en önde yerini almışlardır. Biliyorsunuz ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte seçilme yaşını 25’ten 18’e indiriyoruz. Belli aralıklarla bu ülkenin müdafaasında  her daim üstüne düşeni yapan genç kardeşlerimizin böylelikle bu ülkenin yönetimi ve idaresinde de önlerini açmış oluyoruz .Hayır Cephesi’nde sürekli seçilme yaşının 18’e indirilme hususu eleştiriliyor malumunuz. Şimdi sizlere soruyorum: ‘Bu ülkenin  kaderini değiştirecek olan gerek genel seçimler olsun gerekse de yerel seçimler olsun her fırsatta 18 yaşındaki bir vatandaşa gidip oyuna talip olan bir zihniyet, nasıl oluyor da yeterli olgunluğa ve ehliyete sahipsin diyerek oy istediği vatandaşa seçilme fırsatı verildiğinde sen küçüksün biraz daha bekle diyebiliyor? Bizler 21 yaşında gemileri karadan yürüterek İstanbul’u fethetmiş ve üç kıtaya hakim olmuş bir ecdadın torunlarıyız. Şu asla ve asla unutulmamalıdır ki; 18 yaşındaki bir vatandaşımız nasıl kendini yönetecek kişi için oyunu kullanıyorsa, yeri geldiği zaman bu makamlar içinde talip olabilir. Bu bağlamda AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne dek genç kardeşlerimize inancımız her daim tam oldu ve tam olmaya da devam edeceğini bu madde ile tekrar göstermiş olduk.”

BİTTİĞİ ZAMAN ASLA VE ASLA EMEKLİ OLMUŞ SAYILMAYACAK

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas ŞEKER, 99 No’lu Arstaş Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’ne yapmış olduğu ziyaretinde açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Kamuoyunda bilgi kirliliği olduğunu geçtiğimiz günlerde söylemiştim. Maalesef bu bilgi kirliliklerinden bir tanesi de 18 yaşında milletvekili seçilerek parlamentoya giren bir kişinin vekilliği sona erdikten sonra ömür boyu emekli olacağı yönünde. Arkadaşlar bu konunun söylendiği şekliyle asla ve asla doğruluk payı bulunmamakta. Anayasa’da normal şartlar altında emekli olma şartları ne ise vekillik yapmış kişiler içinde emekli olma şartı aynıdır.18 yaşında ki normal bir vatandaş emekli olmak için ne kadar pirim yatırması ve kaç yaşını beklemesi gerekiyorsa, 18 yaşında milletvekili seçilen kişi de aynı şartlara tabi olacak. Sadece farklılık emekli olma statüsünde olacak.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.