DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TIP BAYRAMI

14.03.2017
1.030
A+
A-

Doktorların benim için ayrı bir önemi vardır. Cumhuriyetin yetiştirdiği Kurtuluş Savaşı’na bizzat katılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İlk hedefiniz Akdeniz’dir” komutuyla birliğinin başında Doktor Subay olarak görevde olan Frengiyle Mücadele Başkanlığı yapmış, dedem rahmetli Doktor Mahmut Nurettin Şenemre’yi rahmetle anarken, bugünün tıp dünyasının yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözünü boşa çıkarmadan dünyanın en çalışkan doktorlarına ve tıp camiasına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Her ne kadar Türkiye yeterince doktor yetiştiremese de kahraman doktorların bugün her türlü başarıya imza attıkları da bir gerçek. Gözlerinin içi samimiyetle gülen, hastalara şifa dağıtabilmek, hatta ağır koma halindeki bir insanı bir dakika daha fazla yaşatabilmek adına canla başla çalışan değerli doktorlarımıza ne yazık ki yeterince sahip çıkamıyor ve onlara hak ettikleri ilgiyi de gösteremiyoruz.

BURASI BİR EFSANE

Gölcük’te gülen bir yüz görmek istiyorsanız, Rizeli Kardeşler Balıkçısına gideceksiniz. Osman Balcı, yüzünden gülmeyi hiç eksik etmeyen bir adam. Bir başka gülen yüz, sevgili Mehmet Ali ve eşsiz salatalarıyla mideleri güldüren Şef Hüseyin. Dün Yazı İşleri Müdürümüz ve aynı zamanda kız kardeşim Nebiye ile birlikte Rizeli Kardeşlerdeydik. Son derece samimi ve sıcak dostlarla bir arada olmanın keyfini yaşarken, muhabbetin de dibine vurduk diyelim. Nebiye aynı zamanda ödüllü bir fotoğrafçı olduğu için, bu kare kaçmaz dedi ve güzel buluşmayı ölümsüzleştirdi. Rizeli Kardeşler hem nefis balık ve deniz ürünleri hem de gülen yüzleriyle gerçekten bir efsane.

O ZAMAN GÖZLERİME BAK

Ben konuşurken insanların gözlerinin içine bakarım ki, cümlelerin yetmediklerini gözlerim söylesin diye. Hiç sağa sola kaçırmam, aşağı yukarı bakmam; diyeceğimi direk gözlerinin içine baka baka söylerim. Ve ben konuşurken yüzümün kızardığını da hiç hatırlamıyorum. Bu yarın mahcup olacağım şeyleri söylemediğim içindir. Kimi zaman derler ya, sen sus gözlerin konuşsun diye. İşte öyle yaparım ve kimi zaman karşımdaki biri bana bir şeyler anlattığında eğer çok duygulanıyorsam, ağlarım. Lakin, karşımdaki insanı demoralize etmemek adına o zaman da şu sözü hatırlarım; ağlamak için göz yaşı gerekmez, insanlar kalben de ağlar.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.