DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜGVA’dan Kudüs’teki ezan yasağına tepki

TÜGVA’dan Kudüs’teki ezan yasağına tepki

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA ) Kocaeli İl Temsilciliği, Kudüs’teki ezan yasağına Umuttepe Camii’nde kılınan cuma namazının ardından sert tepki gösterdi.

Siyonist İsrail yönetiminin gürültü kirliliği oluyor gerekçesi ile ezanı yasaklaması Müslümanlar tarafından sert tepkiler ile eleştirildi. Bu eleştirilerden biride TÜGVA Kocaeli’ den geldi. Cuma namazını Umuttepe Camisinde kılan çok sayıda TÜGVA Kocaeli gönüllüsü Kudüs’te ezan-ı Muhammediye’nin yasaklanmasına karşı bildiri okudu.

“GÜÇLÜNÜN HAKLI OLDUĞU ULUSLARARASI HUKUK SİSTEMİNİ REDDEDİYORUZ”

TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Yusuf YAZICI, ezan yasağı ile ilgili şunları söyledi;

“İslamın ilk kıblesi olan Kudüs’te okunan ezanlar hiçbir güç tarafından susturulamaz. Güçlünün haklı olduğu uluslar arası hukuk sistemini reddediyoruz. Hiçbir gücün ezana ve Müslümanlığa karşı çıkamayacağını ve bu konu üzerinde gayretle mücadelemizi sürdüreceğimizi herkes bilmelidir, Kudüs şerefimizdir”dedi.

Türkiye gençliğinin Kudüs ‘teki ezan yasağına bildirisi şöyle ; “Güçlünün haklı olduğu uluslararası hukuk sistemiyle dünya adım adım bir noktaya sürüklenmektedir.  Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmektedir. Yanı başımızda Ortadoğu İslam topraklarında her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken; milyonlarca insan yerlerinden ayrılmak durumunda kalmış; yurtları işgal altına alınmıştır. İnsan aklı ve izanıyla dalga geçercesine yeni üretilen bombaların, silahların tatbikatı özgürlük, adalet ve demokrasi gerekçeleriyle masum insanlar üzerinde yapılmaktadır. Müslümanlar hunharca katledildiğinde, topraklarına tecavüz edildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir Uluslararası Hukuk Sistemini ve onun ikiyüzlü araçlarını reddediyoruz. Aziz Milletimiz, İlk kıblemiz Filistin 1948 yılından beri adım adım işgal altına alınmıştır. TV’lerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde silahlarla hunharca katledilirken bunu yapan işgalci devleti şımarıklıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz. İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammediye’nin yasaklanması cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm alemine hatırlatıyoruz. Alem-i İslam’ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah’tan korkmaya ve O’na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin’in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir. Her attığı hukuksuz, ahlaksız ve alçak adımda Müslümanların sessizliğinden güç alan işgalci şer odaklarına, onların üst aklına sesleniyoruz: Susturmaya çalışsa da yedi alem; bu ümmetin Bilal’leri bitmeyecek” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.