DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÜNAL KÖKEN AYRIŞTIRICI SÖYLEMİ TERK ETMELİDİR

ÜNAL KÖKEN AYRIŞTIRICI SÖYLEMİ TERK ETMELİDİR

Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Ünal Köken‘in referandumla alakalı söylediği ‘’ Biz Müslümanlar olarak, Allah’a inananlar olarak evetçileriz, karşımızda duranlar hayırcılardır” sözleri,  ‘’Bu, hayır oyu kullanacakları Müslüman saymamak değil de nedir? ‘’ sözleriyle eleştirdi.

Bu Nedir Allah aşkına?

Polat şunları söyledi, ‘’Referandum yaklaştıkça Ak Partililerde görülen ayrıştırıcı söylemler ve hırçınlaşan tavırlar ibretle izlenmektedir. Önce eski bir milletvekilinin 16 Nisana münhasır hadis üretme denemesi, simdi de Kandıra Belediye Başkanının ayrıştırıcı saçmalıkları. Bunları bu millet hak etmemektedir. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ‘in zırvalık olarak değerlendirilebilecek beyanlarına Ak Partili yetkililerin mutlaka bir diyeceği olmalıdır. Ne diyeceklerini merakla takip edeceğiz. Ne diyor Ak Partili bu Başkan? “Biz Müslümanlar olarak, Allaha inananlar olarak evetçileriz, karşımızda duranlar hayırcılardır” Bu nedir Allah aşkına? Bu, aklın hafsalanın durduğu bir ana işaret olsa gerektir? Ey Ak Partililer, ey milletimiz, Bu, hayır oyu kullanacakları Müslüman saymamak değil de nedir? Bu ayrıştırmak, ötekileştirmek, bölmek değil midir? Kendinden başkasına yaşama hakkı tanımamak değil midir? Şunu herkes bilmelidir ki, bu bir faşist söylemdir. Ve Köken hangi İslami yetkinlikle bu tür faşizm soslu fetvalar verebilmektedir?

Bu milletten özür dilemelidir

‘’Bu gayri İslami ayrıştırmayı yapmakta beis görmeyen Köken ‘in, IHL eğitimini siyasi hırslarına kurban edebilmiş olması da düşünmeye değer bulunmaktadır. Belediye Başkanı çıkıp acilen bu milletten özür dilemelidir.

Ayrıca “Zırva tevil götürmez’ misali saçmalıklara imza atan, bu isimlere Ak Partinin kuruluş felsefesini birilerinin anlatması gerekmiyor mu acaba?

Milli Görüş gömleğinin çıkarıldığını, parti çalışmalarında ayet-hadis okunmayacağını söyleye söyleye Fazilet Partisinden ayrılık sürecini başlattıklarını ve Ak Partinin bu umdelerle kurulduğunu bu ‘az hocalara’ birileri anlatabilir mi acaba?

Milletimize buradan sesleniyor ve diyoruz ki, siyasi çıkarlar uğruna dinimizin öğretilerini çarpıtan bu hırsın temsilcilerine ve bu ayrıştırma fitnesinin teşvikçilerine bir ders verilmesi artık şart olmuştur. Geleceğiniz için siyasi kararlar almadan, kardeşliğin, barışın, diyaloğun, huzurun teminatı olan Saadet Partisini mutlaka dinleyiniz.’’ İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.