DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÜNİVERSİTELİLER ÇOK BEĞENDİLER

ÜNİVERSİTELİLER ÇOK BEĞENDİLER

      SEDAŞ SCADA KUMANDA MERKEZİNİ MÜHENDİS ADAYI

SAÜ ÖĞRENCİLERİ SEDAŞ’IN SCADA ve ÇAĞRI MERKEZİNİ ZİYARET ETTİLER. SON TEKNOLOJİYİ YERİNDE İNCELEDİLER. SCADA KUMANDA MERKEZİNİ “UZAY ÜSSÜNE” BENZETTİLER.

 Üniversite Öğrencileri ”uzay üssü gibi” benzetmesi yaparak tam not verdikleri SEDAŞ SCADA Kumanda Merkezinde, teknolojiyle iç içe bir gün geçirirken,  mesleki bilgiler edindiler.  

SAÜ SEDAŞ İŞBİRLİĞİ

Bilişim teknolojilerinden yararlanılarak elektrik şebekelerine uzaktan müdahale edilebilmesine ve şebekeye ait verilerin raporlanmasına imkân sağlayan SCADA kumanda merkezi, kapılarını SAÜ’lü öğrencilere açtı. Türkiye’nin en büyük SCADA projesi olarak SEDAŞ’ın gerçekleştirdiği akıllı şebeke SCADA kumanda merkezi Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu üyelerini ağırladı. SEDAŞ Üniversitelerle işbirliğini eğitime katkı sağlamak misyonuyla devam ettiriyor.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

SAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin yaptığı ziyarette, kendileriyle yakından ilgilenen SEDAŞ Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Orhan Sönmez, Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Erkovan, Çağrı Merkezi yöneticisi Efsun Ergin ve SCADA sorumlusu Murat Özcan SCADA sisteminin işleyişi ve çağrı merkezinin çalışmaları, dağıtım faaliyetleri ve sektörde enerji yol haritası hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ziyaret kapsamında öncelikli olarak SEDAŞ sorumluluk bölgelerinden gelen ihbarların kayıt altına alındığı ve saha ekiplerine yönlendirildiği çağrı merkezinin süreçleri hakkında SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Grup Müdürü Orhan Sönmez ve SEDAŞ Çağrı Merkezi yöneticisi Efsun Ergin öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

ENERJİ DAĞITIMI MEŞAKKATLİ İŞ

SAÜ IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu Başkanı Mert Kaya sembolik olarak çağrı merkezi temsilciliği görevini üstlenerek kendisine gelen çağrıyla ilgili bilgileri not aldı. Çağrı merkezi yöneticisi Ergin, bir yılda 1 milyon 300 bin abonenin çağrısına özel eğitim almış müşteri temsilcileri tarafından cevap verilerek çağrı merkezinin 7/24 hizmet yaptığına dikkat çekti ve SEDAŞ çağrı merkezinin “En Genç En Yeni Çağrı Merkezi” ödülü olduğu bilgisi paylaşılırken, elektrik dağıtımının çok meşakkatli bir iş olduğuna ve SEDAŞ’ın yaptığı teknolojik yatırımlara da ayrıca dikkat çekildi.

TEKNOLOJİ İLE ELEKTRİK DAĞITIMI

40 milyon TL’ye mal olan SCADA projesinin Türkiye’nin en büyük SCADA projesi olduğunu belirten SEDAŞ Şebeke Yönetimi Grup Müdürü Gökmen Hasançebi, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde bulunan dağıtım trafo istasyonlarının 2500 fider çıkışının uzaktan izlenebildiği, şebekedeki elektrik enerjisinde oluşan kesintileri kumanda merkezinden anında görebildikleri ve sahadaki ekipleri en hızlı şekilde ve en doğru arıza noktalarına müdahale için yönlendirebildikleri, SCADA sisteminin kesinti sürelerinin azaltılmasına ve sistemden en doğru raporların alınabilmesine imkan sağladığı bilgisini de mühendis adayları ile paylaştı.

SEDAŞ’IN YARIŞMASINA KATILACAKLAR

SAÜ’lü öğrencilere sistem üzerinde enerji kesintilerine uzaktan müdahalenin nasıl yapıldığını anlatan Gökmen Hasançebi ve Murat Özcan, saha ekiplerinin trafo binalarında anlık yaptıkları arıza çalışmalarını da canlı yayınla gösterdi. SAÜ IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Topluluğu Başkanı Mert Kaya ve Üniversite öğrencileri, SEDAŞ’ın SCADA projesini çok beğendiklerini belirterek SEDAŞ yöneticilerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, yakın ilgiye teşekkür ettiler ve teknik gezinin verimli geçtiğini, SEDAŞ’ın sosyal sorumluluk projesi olarak yürütmekte olduğu proje fikri yarışmasına da projeleri ile katılarak yarışmada başarılı olmak istediklerini  ve SCADA Kumanda merkezinin kendilerine ilham verdiğini belirttiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.