DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yemekte Şehrin Bilgeleri yarışmasında lezzet şöleni yaşanıyor

Yemekte Şehrin Bilgeleri yarışmasında lezzet şöleni yaşanıyor

Büyükşehir tarafından hayata geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasında Körfez ve Derince ilçe elemeleri Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve, en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerinden yarışmaya katılan 190 katılımcının yöresel lezzetleri seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği, lezzeti, aroması ve sunumu dikkate alınarak değerlendirildi.

GÖRSEL BİR ŞÖLEN 

Körfez ve Derince ’den Yöresel Yemek Yarışması katılımcıları Körfez Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapılan organizasyonda yerlerini aldı. Farklı kategorilerde yarışamaya katılan Yemekte Şehrin Bilgeleri Yöresel Yemek Yarışmasına katılarak Yemekte Şehrin Bilgesi olmayı hedefleyen katılımcılar yemeklerinin sunumu ve lezzetiyle görsel bir şölen yaşattı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan ve Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer, katılımcılar ve jüri üyelerine başarılar diledi. Daire Başkanı Fidan, yöresel yemek yarışmasına katılan vatandaşlar ve jüri üyeleri ile sohbet ederek programa katkıları ve emekleri sebebiyle teşekkür etti.

YEMEKLER KİTAPTA YER ALACAK

Yöresel yemekler hem lezzetleri hem doğallıklarıyla göz doldurdu. Yüzlerce yıldır Kocaeli genelinde yapılagelen ve gerek sunumu ve gerekse yapımıyla ayrı ayrı hikayeleri olan yemekler, tatlılar ve hamur işi çeşitleri kayıt altına alınarak kitaplaştırılacak. Kocaeli’nin yemek kültürüne katkı yapacak “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasıyla kültürel bir öğe olan yemeklerin hikayeleri, tarifleri, görselleriyle birlikte bir kitapta toplanacak.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Katılan tüm katılımcılara katılım sertifikası, mutfak önlüğü ve yaka kartları verildi. Yarışmanın seçici kurulunda Jüri Başkanı şef aşçı Naif Bağı, Ayfer Özmen, Günay Hasdemir, Bayram Özberk, Tayfun Gündüz, Evrim Karaca, Abdullah Köktürk, Aziz Kayabaşı, Mücahit Kaynak ve Ali Aktaş yer aldı. Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerindeki yemeklerden final elemesine katılmaya hak kazananlar belirlenecek.

 İLÇE ELEMELERİ

 Yöresel Yemek Yarışmasına Kocaeli merkez, ilçe ve köylerden başvurular yapıldı. İlçe elemeleri, farklı günlerde aynı seçici kurul başkanlığında gerçekleştirilecek. 23 Mart Perşembe Gebze, Çayırova, Dilovası, Darıca ilçe elemeleri Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde yapılacak.

PARA ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Yöresel Yemek yarışması; En Yöresel Çorba, En Yöresel Ana Yemek, En Yöresel Hamur İşi, En Yöresel Erişte Ve Pilav, En Yöresel Tatlı, En Yöresel Salata, En Yöresel Kışlık Konserve (Reçel, Marmelat, Turşu Vb.), En Yöresel Yemek Hikayesi, En Yeni Yöresel Tat kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmanın her kategorideki 1.’sine 3 bin TL, 2.’ye 2 bin TL, 3.’ye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine 1.500 TL olmak üzere toplam 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.