DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Zeki Aygün, Çayırova’dan destek istedi

Zeki Aygün, Çayırova’dan destek istedi

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve MKYK üyesi Zeki Aygün, Çayırova İlçe SKM programına katıldı

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve MKYK üyesi Zeki Aygün, Çayırova İlçe SKM programları kapsamında Özgürlük mahallesinde ev toplantılarına katıldı. İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Hacer Banu Çürük Suludemir, Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Güler ve Meclis Üyelerinin eşlik ettiği ev toplantılarında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Aygün, 16 Nisan tarihinin bir milat olduğunu ve ülkesini seven her vatan evladının bu safta yerini alması gerektiğini ifade etti.

 NE YAPSALAR BOŞ, BİZİ BÖLEMEZLER

SKM programları çerçevesinde ilçede birçok ev toplantısına katılan Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatarak 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında herkesi EVET demeye davet etti. Samimi sohbetler eşliğinde geçen toplantılarda vatandaşların yeni sistem hakkında sorularını yanıtlayan Aygün. “Bu birlik ve bütünlüğümüzü, huzurumuzu bozmak isteyenler hep üzerimize geliyor. Terör maşaları PKK, PYD, DEAŞ, HDP ve FETÖ’yü kullanarak bizi bölüp parçalamak istediler. Fakat başaramayacaklar. Yeni hükümet sistemi ile yükselişimizi kimse engelleyemeyecek. Şuanda dünyada 2 şey üzerinden toplumları birbirine düşürüyorlar. Birincisi etnik milliyetçilik, ikincisi dinsel milliyetçilik. Bize 30-40 yıldır Türk-Kürt kavgası yaptırmaya çalışanlar emellerine ulaşamadılar. Bugün Ortadoğu’da Şii-Sünni kavgası yaptırarak dinsel milliyetçilik üzerinden toplumları bölüyorlar. Biz bir olalım birbirimizi siyasi bakışa göre değil de yaratanı yaratılandan dolayı seven bir anlayışla sevelim. O zaman her şeyi başarırız” dedi.

 KILIÇ, DARBECİ GENERALLERİN YAZDIĞI ANAYA DEĞİŞMELİ

Milletvekili Zeki Aygün’e program boyunca ekşilik eden AK parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, 1980 askeri darbesinden sonra askerler tarafından hazırlanan 1982 Anayasası’nın bugüne kadar 16 kez değiştiğini belirtti. Yürürlükte olan anayasanın Cumhurbaşkanına hiçbir sorumluluk yüklemediğini belirten Kılıç, “Darbeci Generaller öyle bir Anayasa hazırlamış ki, Cumhurbaşkanı birçok yetki ile donatılmış, ancak hiçbir sorumluluğu yok. Yaptığı hiçbir işten, aldığı hiçbir karardan yargılanamıyor. Anayasa’da ‘Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanıyor. Ancak bu anayasayı yapan generaller, olur da yargılanırız diye ihaneti vataniye kanununu iptal etmişler. Yani kanunlarımızda vatana ihanetin tarifi yapılmamış. Yani Cumhurbaşkanı dokunulmaz kılınmış. Şimdi getirdiğimiz sistemde ise Cumhurbaşkanı yaptığı her işten sorumlu olacak, yargılanabilecek, en önemlisi de halka karşı sorumlu olacak. Bugün getireceğimiz sistem, söylendiği gibi Cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler falan da vermiyor. Aksine Cumhurbaşkanının dokunulmaz zırhı alınıyor” diye onuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.