DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ADAM VE KÖPEĞİ

14.04.2017
1.144
A+
A-

 

Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği bir kazada birlikte ölmüşlerdi.. Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların arasında dolaşmaya başladılar. Adam çok susamıştı… Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular.. Rengarenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı, ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın.. Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu: “Affedersiniz..Burası neresi?” Kadın ona gülümsedi:”Burası Cennet, efendim” Adam bunun üzerine sevinçle Harika…!!!” dedi. “Peki bana biraz su verebilir misiniz? Gerçekten çok susadım”…. Kadın cevap verdi: “Tabi efendim, içeri girin… içeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz.. böylece adam köpeğine döndü, “Hadi oğlum içeri giriyoruz” diyerek kapıya yürüdü.. ama kadın onu birden durdurdu: “Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez.. hayvanları içeri almıyoruz…” Bunun üzerine adam bir an durdu, düşündü ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular…. Bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular, ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı…

Adam sordu:

“Affedersiniz…. bana biraz su verebilir misiniz??” Dede “içeri gel” dedi.. “kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var…”

Adam sordu: “Peki arkadaşım da benimle gelip oradan içebilir mi?”

Dede ” Tabii…” dedi.. “çeşmenin yanında köpeğinin de su içebileceği bir kase bulacaksın…”

Bunun üzerine adam kapıdan girdi… biraz yürüdükten sonra sağ tarafta çeşmeyi buldu..

Adam çeşmeden köpek de oracıktaki kaseden doya doya içerek susuzluklarını giderdiler…. Derken adam geri giderek girişte bekleyen dedeye sordu: “Su için çok teşekkür ederim… Peki burası neresi..?” Dede “Burası cennet” dedi. Bunu duyan adam şaşırdı “Ama nasıl olur..? az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler…”- Dede “şu rengarenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?” dedi… ” ama orası Cehennem..” Adam iyice şaşırmıştı “Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz..??”

Dede gülümsedi: “Kızmıyoruz… çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanları Cennet’ten uzak tutuyorlar….”

 

BERBER VE ALLAH

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı.

Berber :

-“Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah’ın varlığına inanmıyorum.”

Adam :

-“Peki neden böyle diyorsun?”

Berber :

-“Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın.

Lütfen bana söyler misin,eğer Allah var olsaydı,bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu,? Terk edilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimse acı çektirmez, birbirini üzmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum.” Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam :

-“Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok.”

Berber :

-“Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim.”

Adam :

-“Hayır, yok. Çünkü olsaydı,caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.”

Berber :

-“Hımmm… Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?”

Adam :

-“Kesinlikle doğru! Püf noktası bu!Allah var ve insanlar ona gitmiyorsa bu gitmeyenlerin tercihi.

İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni.”

 

BOĞA

Çiftliğin üç boğası çiftçinin yeni bir boğa satın alacağı dedikodusu yayılınca bu durumu tartışmaya karar verirler. Çiftliğin en eski boğası söz alır :

-“Çocuklar, Hepiniz biliyorsunuz ben 5 yıldır buradayım.Şu an sahip olduğum 100 tane ineğide boynuzumun  hakkıyla kazandım.O gelecek olan çapulcuya bir tanesini bile koklatmam!”

İkinci boğa söze girer :

-“Tam da benim söyleyeceklerimi ifade ettin. Ben de 3 yıldır buradayım ve sizlerin de onayıyla 50 tane ineğim var. Yeni gelenle sonuna kadar savaşırım ama bir tane ineğimi dahi ona vermem!”

En gençleri olan üçüncü boğa atılır :

-“Ben geleli henüz bir yıl oldu. Sizler kadar iri ve güçlü olmasam da 10 ineğin sorumluluğu bende ve hepsini bende tutmaya devam edeceğim!” Konuşmalarını sürdürürlerken birdenbire 18 tekerlekli devasa bir tır’ın çiftliğin kapısından girdiğini görürler. Tır’ın kasası şiddetle sarsılırken bir düzine adam içinde bulunan canavarı dışarı çıkartmaya uğraşırlar. Derken tonlarca ağırlığında, bastığı yeri titreten korkunç bir boğa ortaya çıkar! Birinci boğa :

-“Ahhhh…düşündüm de belki bu gelen yeni arkadaşa üzülmesin diye bir kaç tane ineğimi ayırabilirim!” İkinci boğa:

-“Daha önce de söylediğim gibi 50 tane inek bana çok geliyor.20-30 tanesini ona verebilirim belki!”

Üçüncü boğaya baktıklarında şaşkınlığa düşerler. Hayvan,alev gibi kırmızı ve sert bakan gözlerle,

boynuzlarını öne çıkartmış bir ayağı ile hızlı hızlı toprağı eşelerken, solukları yerden toz kaldırmaktadır! Birinci boğa atılır:

-“Evlat sakin yapma. Eğer ona saldırırsan kesinlikle ölürsün. Bırak bir kaç ineğini alıversin.”

Genç boğa cevap verir :

-“İsterse tüm ineklerimi alsın. Ben sadece benim bir boğa olduğumdan emin olmasını istiyorum.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
29 Temmuz 2019
17 Nisan 2017
12 Ağustos 2020
2 Nisan 2023
2 Ağustos 2021
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.