DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Adliye hırsızları yakalandı

Adliye hırsızları yakalandı

Kocaeli Adliyesi’nde bulunan baro odasında ve icra müdürlüklerinde 30.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen hırsızlık eyleminin failleri yapılan operasyon ile yakalandılar.

Yapılan araştırma ve incelemeler sonucu hırsızlar tespit edildi

Şikayetçiler R.Ç., A.D., R.İ.K., B.K.K ile B.K.’nin içerisinde paraları ve kimlikleri bulunan cüzdanları ile ayrıca şikayetçi R.Ç.’nin cep telefonu, şikayetçi B.K.’nin ise 1600 TL parası ve 2 adet çeyrek altını çalınmıştı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda; Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğince mobese kameraları, PTS kayıtları ve diğer güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu olayı 2 kişinin gerçekleştirdiği, İstanbul ilinden şüpheli T.A. tarafından kiralanan 34 RA … plakalı araçla İzmit’e geldikleri, T.A.nın hırsızlık eylemi esnasında kiraladığı araçta beklediği tespit edildi.

Yakalanmasalar Çanakkale adliyesini soyacaklardı

T.A. isimli şüphelinin daha önce de benzer olaylara karıştığı ve bu olayları E.A. isimli kişi ile birlikte gerçekleştirdiği anlaşıldı. , güvenlik kamerası görüntülerindeki eşgal bilgileri ile Polnet fotoğraflarının karşılaştırılması sonucunda hırsızlık eylemini yapan kişinin  E.A. İsimli şüpheli olduğu netleşmesi sonrasında, yapılan Teknik ve Fiziki Takip sonucu şüpheliler E.A. ve T.A.’nın 10.04.2017 tarihinde Çanakkale Adliyesinde Hırsızlık eylemi planladıklarının belirlenmesi üzerine yapılan operasyon sonucu, E.A. isimli şüpheli, üzerinde taşıdığı K.C. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile birlikte  Çanakkale Adliyesi girişinde, T.A. isimli şüpheli ise suçta kullanmayı planladığı araç ile birlikte Çanakkale Adliyesi civarında yakalanmış, her iki şüpheli de gözaltına alınarak Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Suç dosyaları kalabalık

Yapılan sorgulamada; E.A. isimli şüphelinin 23 tanesi farklı adliyelerde gerçekleştirdiği hırsızlık suçu olmak üzere toplam 28 adet; T.A.nın ise hırsızlık eyleminden 3 adet suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Ceza evine sevk edildiler

Hastane, 20 ayrı adliye ve diğer kamu kurumlarından hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüpheliler E.A. ve T.A., Kocaeli Adliyesi’ndeki hırsızlık olayından sonra, Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen fedakarca, titiz ve yoğun çalışmalar sonucunda yakalanmış ve Kocaeli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak, cezaevine sevk edildiler..3

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.