DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAKAN IŞIK 23 NİSAN 2018 İÇİN SÖZ ALDI

BAKAN IŞIK 23 NİSAN 2018 İÇİN SÖZ ALDI

Gölcük’te Yeni Sanayi Sitesi’nin temelini Bakan Işık attı

Gölcük’te Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk ayağı olan Yeni Sanayi Sitesi’nin temeli, dün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla resmen atıldı. Karaköprü Mahallesi’nde 105 dönümlük bir alan üzerine yapılacak olan, toplam 418 dükkanlı Sanayi Sitesi’nin temel atma törenine, çok sayıda davetli katılırken, Bakan Işık, törende müteahhitten yeni sanayi sitesinin tamamlanması için 23 Nisan 2018 yılı için söz aldı.

Katılım oldukça yoğun oldu

Dün yeni sanayi sitesi alanında gerçekleştirilen temel atma törenine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı İdris Alp, Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ve Yönetimi, esnaflar ve çok sayıda davetliler katıldı.

Ellibeş, “Esnaflarımızı yeni dükkan sahibi yapmak için gece gündüz çalıştık”

Törene 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Akabinde yöresel halk oyunları oynandı ve Mehter gösterileri gerçekleştirildi. İlk konuşmayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptı. Başkan Ellibeş, “Gölcük asrın felaketini yaşadı. Biz o günlerden bu günlere gelmenin minnetini yaşıyoruz. Gölcük’ün yenilenmesi için o gün bugündür çalışıyoruz. Bu süreçte Gölcük halkı da  bize destek veriyor. Hükümetimizin sıcak eli bize ulaştı. Kaybettiğimiz alt ve üstyapılarımızı sosyal ve kültürel tesislerimizi yeniden kazanmaya başladık. Kocaeli Büyükşehir Başkanı var olanı paylaşmayı seven bir insan. Bize her zaman ortak projelerde bize destek verdi. Gölcük bir birlikteliğin sonucu olarak depremin enkazından yeni bir filiz gibi çıktı.  Bu filiz en önemli ayağı da kentsel dönüşüm oldu.

“Amacımız sanayi esnaflarımızı zorlanmadan yeni sanayi sitemizde dükkan sahibi yapmak”

Gölcük’te uzun yıllar şartları çok iyi olmayan sanayi çarşımızda vatandaşlarımıza hizmet veren sanayi esnaflarımız için Kentsel Dönüşüm Projemizin ilk adımını sanayi esnaflarımız için gerçekleştiriyoruz. Bizler birçok kez Ankara’ya Sayın Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin yanına gittik. Sağolsunlar kendileri bizim isteklerimizi yerine getirerek, böylesine güzel bir projenin başlamasına vesile oldular. Amacımız sanayi esnaflarımızı zorlanmadan yeni sanayi sitemizde dükkan sahibi yapmak. Bizler esnaflarımızı yeni dükkan sahibi yapmak için gece gündüz çalıştık. Bizler bunun için çalışıyoruz” dedi.

Denizevler’de ihale 24 Nisan’da

Başkan Ellibeş ayrıca, Denizevler’de 24 Nisan’da ihalenin gerçekleştirileceğini ifade ederek, “Gölcük’te 3 ayrı bölgede ortak bir proje başladı. Kentsel dönüşümle riskli alanları ortadan kaldıracağız. Gölcük için önemli bir yer olan Denizevler’de kamulaştırma %95 oranında tamamlandı. 24 Nisan’da Denizevler’de 18 yıldır deprem sıkıntısına çözümlenemeyen 540 konutlu, 14 işyeri, cami ve sosyal donatısı bulunan büyük projeyi hayata geçirileceğiz. Ayrıca Türk Metal İş Sendikası yeni kurulacak sanayi sitesi içine 2 bin kişilik camiyi yaptıracak” dedi.

Karaosmanoğlu, “Gölcük’te verdiğimiz sözlerin yüzde 99’unu yerine getirdik”

Başkan Ellibeş’in ardından kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şu sözleri dile getirdi: “Bugün esnaflarımız için gerçekten güzel bir gün yaşıyoruz. Uzun süredir Gölcük’te zorlu şartlarda vatandaşlara hizmet veren sanayi esnafları Allah’ın iziniyle bu güzel projeyle birlikte dükkan sahibi olacaklar. Bizler esnaflarımızın sıkıntılarını kendi sıkıntımız olarak gördük. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi olarak bu projeye destek verdik. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bu proje için gerçekten çok emek verdi. Bu projede kendisinin çok emeği var. Kocaeli’de güzel bir ekibimiz var. Siyaset sadece lafla olmuyor. Daha çok çalışıp, daha güzel işlere imza atıyoruz. Bizler yaptığımız işleri teker teker yapmıyor, Açılış bayramı yapıyoruz. Daha yapacağımız çok güzel işler var. Bizler Gölcük’te vatandaşlarımıza hangi sözü verdiysek, sözlerimizin yüzde 99’unu yerine getirdik. Gölcük depremde gerçekten çok zarar gördü. Ama atılan önemli adımların, hayata geçirilen projelerin sayesinde Gölcük yeniden ayağa kalktı. Bu önemli projenin Gölcük’e hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Güzeloğlu, “Bizler güçlü Türkiye’yi hayata geçirmenin çabası içerisindeyiz”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Öncelikle Yeni Sanayi Sitesi’nin Gölcük’e ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, bu güzel temel atma törenine katılmaktan duyduğumu belirtmek istiyorum. Bizler güçlü Türkiye’yi hayata geçirmenin çabası içerisindeyiz. Ne yazık ki deprem öldürmüyor, insana dayalı eksiklikler ve binaların durumu öldürüyor. Bugüne kadar bu güzel projelerin hayata geçirilmesinde emekleri yoğun olan Sayın Bakanımız başta olmak üzere bütün herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri bir daha acılarla sınamasın. 1999’da hayatını kaybeden bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.

Bakan Işık, “Yeni Sanayi Sitesi’nin Gölcük’e önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum”

Bakan Fikri Işık ise törendeki konuşmasında  “Gölcük için çok önemli bir proje olan yeni yeşil sanayi sitesinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. İnsanlarımızın sıhhi şartlarda çalışacağı sanayi sitelerinin ortadan kalkıp, modern, çağdaş, içinde çalışanların güvenliğini ve şartlarının iyileştirilmiş tesisleri hayata geçirmeliyiz. Gölcük için önem taşıyan ve yeşil bir sanayi sitesini hayata geçiren Gölcük Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Gerçekten Gölcük’te Sanayi sitesinin yeşil alana taşınması çok önemliydi. Bende fırsat buldukça sanayi esnafını ziyaret eden bir arkadaşınızım. İnsanlarımızın sıhhi çalışmasının zor olduğu sanayimizin taşınarak, daha güzel alanlara taşınmasının önemli olduğunu belirtmek istiyorum. 14 Mart 2008 yılında sanayi esnafımızı ziyaret ettiğimizde bir dükkana uğramıştık. Gölcük 1999 depremini yaşadı: Çok canımız gitti. Çok acılarımız oldu. Ama o acılarımızı arttıran maalesef Gölcük’ün o dönemdeki dışlanmışlığıydı. Ülkenin o dönemde bir iş yapamamasının ezikliğini yaşıyordu. Yeni Sanayi Sitesi’nin Gölcük’e önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.

Bizler istiyoruz ki emanetlerinize layık olalım

Bizler istiyoruz ki emanetlerinize layık olalım. İstiyoruz ki Gölcük’ü bir an önce hak ettiği yerlere taşıyalım. Gölcük Belediyemizle çok uzun süre bu konu için çalıştık. Ama ne yazık ki mahkemeler yüzünden zaman kaybımız çok oldu. Allah’ın iziniyle 24 Nisan’da Denizevler’de ihale yapılarak, oradaki sorunu sonlandıracağız. Biz bu kentsel dönüşümü Allah’ın yardımıyla tamamlayacağız. Bizler Gölcük’e hangi hizmeti yapsak azdır diye düşünüyoruz. Önceden şu projeyi bile 15 yılda bitirmek mümkün değildi. Ama Türkiye istikrarını yakaladığı için şu tesisleri yapmak zorluktan çıktı” dedi. Bakan Işık konuşmasının ardından müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak, 23 Nisan 2018 yılında sanayi sitesinin açılma sözünü aldı.

Konuşmaların ardından başta Bakan Işık ve Vali Güzeloğlu olmak üzere, il, ilçe protokolü ile yeni sanayi sitesinin temelinin atılımına start verildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.