DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bilgievlerinde köy kent münazarası

Bilgievlerinde köy kent münazarası

Mimar Sinan ve Sezai Karakoç Bilgievleri finalde yarışacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kendisine bağlı olan Bilgievlerindeki öğrencilerin, özellikle inandıkları bir düşünceyi savunma alışkanlığı kazanmalarına büyük önem veriyor. Bilgievleri bu nedenle çocuklar arasında zaman zaman çeşitli konularda münazaralar düzenliyor. 15 Bilgievinde son olarak “Köyde mi yoksa şehirde mi yaşayan çocuk daha mutlu” konulu bir münazara düzenlendi. Son dereceli çekişmeli geçen etaplarda Bilgievi öğrencilerinin konularına hâkimiyeti ve öz güvenleri göz doldurdu.

HANGİ ÇOCUK DAHA MUTLU?

15 Bilgievi’nden öğrencilerin katıldığı münazarada, “Köyde yaşayan çocuk daha mutlu” teması tez, “Şehirde yaşayan çocuk daha mutlu” teması ise anti tez olarak belirlendi. Yarışmanın yarı finalinde Bilgievi öğrencileri dörder grup halinde yarıştı. Zorlu mücadele sonunda Mimar Sinan ve Sezai Karakoç Bilgievleri finale çıkmaya hak kazandı. Yarı final mücadelesinde öğrencileri Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi de yalnız bırakmadı.

TEZ VE ANTİTEZ MÜCADELESİ

Münazara sırasında öğrencilerin savundukları konu üzerinde detaylı araştırma yaptıkları ortaya çıktı. Tez ya da anti tez konusunda oldukça güçlü savlar ortaya koyan öğrenciler, hitabetleriyle de ilgi odağı oldu.

 FİNAL ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Yarı finalin ardından gözler final mücadelesine çevrildi. Final mücadelesinin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.