DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Birlikspor “play-off” dedi

Birlikspor “play-off” dedi

Oyunun başından sonuna kadar üstünlüğünü koyan ve bulduğu pozisyonlarla Nazilli defansını zor duruma düşüren Kocaeli Birlikspor maçtan 3-0’lık skorla galip ayrıldı

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta play-off mücadelesi veren Kocaeli Birlikspor Aydın’da rakibi Nazilli Belediyespor’u 3-0’lık net skorla geçti. Maça oldukça hızlı başlayan Kırmızı-Beyazlılar’ımız 9.dakikada Kürşat Ergun Aydın’ın kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Turgay Gölbaşı’nın kafayla attığı golle öne geçti. Hızlı ve etkili oyun sergileyen Birlikspor birçok pozisyondan da sonuç alamadı. Ancak Onur Garip’in ceza sahası içinde maruz kaldığı faulle penaltı kazanarak farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı. Golcü futbolcunun penaltısıyla Birlikspor Aydın’da farkı ikiye çıkardı.

ONUR GARİP SAKATLANDI

Oyunda üstünlüğü kuran ve rakibine ilk yarıda pek atak şansı tanımayan temsilcimiz ilk 45 dakikada işi bitirdi. İlk yarıda bir gol daha bulmak için baskısını sürdüren Kırmızı-Beyazlılar’da uzatma dakikalarında Onur Garip’in yerde kalmasıyla zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleştirildi. Tecrübeli forvet Aydın Çetin’in oyuna girmesinin ardından ilk yarının bitiş düdüğü duyuldu. Temsilcimiz soyunma odasına 2-0 üstünlükle girdi. İkinci yarıda da oyundaki ağırlığını korumayı başaran Birlikspor rakibin ataklarına geçit vermedi.

2.YARIDA 2 KIRMIZI ÇIKTI

Ahmet Önal’ın da kritik kurtarışlarıyla farkı korumayı başaran Birlikspor 76.dakikada Emre Balak’ın çift sarıdan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik oynamasına rağmen rakibine gol şansı vermeyen tecrübeli takım, karşılaşmanın 88.dakikasında farkı üçe çıkarma fırsatı buldu. Ceza sahası içinde gole ilerleyen Umut Kaya’yı kesen Ayhan Tuna Üzümcü’nün müdahalesi sonrası Mersinli B klasman hakem Ali Adıgüzel penaltı noktasını işaret etti. Topun başına geçen Aydın Çetin takımının 3.golünü kaydetti. Hakeme itirazını sürdüren Ayhan Tuna’nın çift sarı karttan kırmızı kart gördüğü karşılaşma 3 dakikalık uzatmanın ardından 3-0 temsilcimizin galibiyetiyle sona erdi.  Puanını 52’ye çıkaran yeniden play-off hattında yerini aldı.

 “Erken gol gidişatı değiştirdi”

Oyunun 9.dakikasında Kürşat’ın köşe vuruşunda topla buluşan ve kafayla ilk golü atan Turgay Gölbaşı, “Deplasmanda 3-0 kazanmak çok güzel oldu. Hedefimiz; play-off ve biz elimizden geleni yapıyoruz” dedi

SICAK ZORLADI AMA İYİYDİK

Oyunun ilk dakikalarında attığı kafa golüyle takımını 1-0 öne geçiren ve oyun boyunca takıma büyük katkısı olan Turgay Gölbaşı, “Deplasmanda 3-0 galip gelmek çok güzel bir şey. Her puanın önemli olduğu süreçte, rakiplerimizin de puan kaybettiği haftada bu skor çok iyi oldu. Gol arada bir bana da denk geliyor, atıyorum. İlk golü atmak ve erken atmak bizim açımızdan iyi oldu. Maçın gidişatını değiştirdi. Ama zorlandığımız anlar oldu çünkü çok sıcaktı. Bu sezon ilk kez bu kadar sıcakta oynadık. Genel anlamda iyiydik” dedi.

SAĞLAM DURMAYI BAŞARDIK

Emre Balak’ın çift sarıdan kırmızı kart gördüğü ve yaklaşık son 20 dakikayı 10 kişi oynadığımız maçın bu dakikalarını da değerlendiren Turgay, “10 kişi kaldıktan sonra rakip de son kozlarını oynadı ama biz arkada iyi ve sağlam durmayı başardık. Skoru da 2-0’dan 3-0’a yükselttik. Artık puan kaybının telafisi yok. Bizim hedefimiz play-off’a girmek. Her şeyi görüyoruz. Rakiplerimizle aynı puandaydık. Keçiörengücü’nün de zor maçları olduğunu biliyorduk. Final gibi bir maçtı. Bu haftayı iyi değerlendirdik” şeklinde konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Kulübün mali sıkıntılarına rağmen yeniden çıkışa geçen takımın hedefini yineleyen Turgay, “Açıkçası para sıkıntıları çok konuştuk. 10 yıldır Türkiye’de oynuyorum. Para sıkıntısı hep oluyordu ama bu boyutta sıkıntı ilk kez yaşıyorum. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bunlara rağmen yukarılarda olmak her yiğidin harcı değildir. Bu saatten sonra ‘Para almadım, oynamıyorum’ olmaz. Elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Takdir Allah’ın” yorumunda bulundu.

İNİŞ YAŞANACAĞI BELLİYDİ

Birkaç maçlık düşüşü ve yeniden toparlanma konusunda da fikrini de paylaşan Turgay Gölbaşı, “Sezon boyunca inişler ve çıkışlar oluyor. İnişimizin bir yerde olacağı belliydi. Ama bu boyutta olacağını bilemezdik. Rakiplerimiz olmayan takımlara yenildik. Onlar bizi kan kaybına uğrattı. Devre arası transfer yapamadık ve maddi sıkıntı boyutu da vardı. Bir düşüş olması bekleniyordu. Kan kaybı yaşadık ama her şeye rağmen önümüze bakıyoruz. Play-off’un içindeyiz ve 2 maçımız kaldı. Haftaya zor maç bizi bekliyor. Birinci ile oynayacağız. Belki Amed kaybedecek şampiyon olacaklar belki biz play-off’u garantileyeceğiz. Güzel maç olacak” sözlerini kaydetti.

TURGAY GÖLBAŞ I-

“Güç ve inanç bizde

artık destek gelsin”

Birlikspor’un deneyimli forveti Aydın Çetin, “Önce play-off’a kalıp sonra da üst lige çıkmak istiyoruz. Bunun için gerekli güç de, inanç da bizde var. Bir tek desteğimiz eksik. Bari bu saatten sonra destek gelse” dedi

Maçın 45 artı 2. dakikasında golcü Onur Garip’in sakatlanıp oyundan çıkmasının ardından oyuna giren deneyimli forvet Aydın Çetin, “İlk yarı istediğimiz skoru aldık. 1-0 öne geçip, 2-0 öne geçip soyunma odasına rahat gitmeyi istiyorduk. Hava çok sıcaktı. Gücümüz yetmeyebilirdi. Zaten kısıtlı kadromuz vardı. Herkes çok maç oynadı. İlk yarı bu işi bitirmeyi istedik. Takım da buna odaklanmıştı. Rahat bir maç oldu. İkinci yarı da kendi kontrolümüzde geçti. Dikkatli ve akıllı oynadık. Ve penaltı golüyle 3-0’ı yakaladık. Orada maç tamamen bitti” şeklinde konuştu.

KIRMIZI KART ÇOK BASİTTİ

Emre Balak’ın gördüğü kırmızı kartı ve attığı penaltı golünü de yorumlayan Aydın Çetin, “Çok basit kırmızı kart oldu. Emre çok tecrübeli kardeşimiz. Bir şey yapmadı. Bir şey söylemedi. Ama biz çok tecrübeli ve akıllı takımız. Bir kişinin eksikliğini çok iyi tolere edebildik. Neticesinde gol de yemedik. Telafi ettik. İnşallah iki hafta sonra Emre de yanımızda olur. 3-0’ı getiren penaltıya gelince; forvetin istediği şeydir penaltı. Forvet dediğin gol demek. Haftalarca gol atamadık. Tabi biraz heyecanlıydım. İstediğin kadar yaşlı ol, gol goldür. Heyecan heyecandır. Güzel oldu. Mutluyum” dedi.

BİR TEK DESTEĞİMİZ EKSİK

Takıma destek gelmemesine de serzenişte bulunan deneyimli forvet bir de çağrıda bulundu. Aydın Çetin, “Bu maç bitti artık önümüze bakıyoruz. İstediğimiz yerdeyiz. İlk 5’i kovalıyorduk. İlk 5’teyiz. Kimseye muhtaç olmadan kendi işimizi yaptık. İnşallah play-off’a kalıp şampiyon olup üst lige çıkmak istiyoruz. Buna gücümüz ve inancımız var. Bir tek desteğimiz yok. Yönetim de, hocalar da, futbolcular da mağdur kalıyor. Bari bu saatten sonra destek gelse. Onu düşünüyoruz. İnşallah olur” sözlerini kaydetti.

AYDIN ÇETİN-

***

Fatih Akyel: Çok akıllı oynadık

Deplasmanda puan almanın önemli olduğunu belirten Kocaeli Birlikspor’un teknik patronu Fatih Akyel, “Bugün çok iyi ve akıllı futbol oynadık. Puan almak önemliyken 3 puan aldık. Mutluyuz” dedi

İYİ VE AKILLI OYNADIK

Oynattığı akıllı futbolla rakiplerin de takdirini kazanan Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Fatih Akyel, “Bugün iki yarıda da akıllı ve iyi futbol oynadık. İlk yarı 2-0 öne geçtik. Hakemi tebrik ediyorum. Maçta iki penaltıyı da verdi. İkisine de itiraz olmadı çünkü net penaltıydı. Oyuncularımız bugün kazanmayı çok istedi. Fakat sıcaklık çok yüksekti. Oyuncularımızın performansını etkiledi. Daha üst düzey de oynayabilirdik. Deplasmanda puan almak önemliydi. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Sivas maçı haricinde diğer maçlar da istediğimiz gibi gitti. Önümüzde İstanbulspor maçı var. Yolumuza devam edeceğiz” dedi.

İKİSİ DE BASİT KARTTI

Emre’nin kırmızı kartını ve Onur’un sakatlığına da değinen teknik patron Fatih Akyel, “Kırmızı kart çok basit oldu. Öteki (rakip) oyuncu için de basit oldu. İtirazdan attı. Atmayabilirdi. Küfür ya da kötü söz yoktu. Maçlarda bu itirazları herkes yapıyor. Ama genelde hakem iyi maç yönetti. Öte yandan Onur’un adalesinde ciddi bir sıkıntı var. Önümüzdeki hafta olması zor gibi görünüyor. İnşallah bizimle beraber olur. Önemli oyuncularımızdan. Her oyuncumuz önemli. Geniş bir kadromuz olmadığı herkesin malumu” şeklinde konuştu.

FATİH AKYEL-

Erhan Yılmaz: İkiyüzlülere ‘Hodri Meydan’

Takımın başarısının kendisine mal edilmesinin doğru olmadığını, tüm başarının mimarının oyuncular ve teknik ekip olduğunu belirten kulüp başkanımız Erhan Yılmaz, “Hakkımızda asılsız ithamlarda bulunanlar şimdiye kadar neredeydiler? Hepsine ‘hodri meydan’ diyorum” dedi

Takımın içinde bulunduğu durumu değerlendirdi ve kulüple ilgili üretilen spekülasyonlara veryansın etti. Kulüp başkanımız Erhan Yılmaz, “Öncelikle hafta sonu yapılacak olan referandumun milletimize mübarek olmasını diliyorum. İnşallah ülkemiz için en iyisi olur. Maça gelince 3 haftadır inanılmaz iyi futbol oynuyoruz. Karşılığını son 2 haftadır alıyoruz. Hep söylüyorum; zahmetsiz rahmet olmaz. Play-off’ta da olsa karşılığını inşallah alırız. Bu bizim başarımız değil. Belki bize mal ediliyor ama bu çocukların başarısı. Herkesin onların önünde saygıyla eğilmesi gerekiyor. Bu kadar kısıtlı imkanlarla hala dimdik ayakta durabilmeleri onların nasıl onurlu ve karakterli inanlar olduklarını gösteriyor” dedi.

YÜZLERİNE BAKAMIYORUM

Para ödeyemediği zaman oyuncuların ve hocaların yüzüne bakamadığını belirten başkanımız Erhan Yılmaz, “Ben onurlu mücadelenin savaşçıları olan futbolcularımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Biz mahcubiyetimizi dile getiriyoruz. Ama tek başımıza kaldık. Bizler karakterli insanlarız. Para ödeyemediğimiz zaman onların yüzüne bakacak yüzümüz olmuyor” şeklinde konuştu.

İKİYÜZLÜLÜK ARIYORUM

Kulüple ilgili çeşitli spekülasyonlar üretenlere ve bu zamana kadar destek vermeyip ligin bitimine 2-3 hafta kala ortaya çıkanlara “Hodri Meydan’ diyen Yılmaz şu sözleri kaydetti: “Hakkımızda sürekli asılsız ithamlarda bulunanlar; biz bu kulübü parlatıp, ismini markalaştırıp, geçmiş dönemdekilerin yapamadıklarını yaptık; bundan sonra da bunu yapamayan insanlar uyanıyorsa ikiyüzlülük ararım. Bu zamana kadar nerelerdeydiler. ‘Kulübün kapısı herkese açık’ derken niye yoktunuz? Cevaplanması gereken çok sorular var. Ben kulübümüzle ilgili ileri geri konuşanların muhatabı değilim. O konuşanlar bu kulübü kim kurduysa onlardan kendi cevaplarını alsınlar.

O ZAMAN NEREDEYDİLER!

Biz bu kulübü aldığımız gün kapıların herkese açık olduğunu gösterdik. Gücüm yettiğince herkese ulaşmaya, sesimiz duyurmaya çalıştım. İlk yarı liderin 1 puan gerisinde tamamladık. İkinci yarıda da puanları paylaştık. O zaman neredeydiniz! Bu takımın başarısına el atan herkes o zaman ortaya çıkacaktı ki bu çocuklar şampiyonluğu garantileyeceklerdi. Bundan o kadar emindik ki. Ama maalesef futbolda oluyor böyle şeyler. Demoralize oluyor, kırılıyorsunuz. Herkes emeğinin, hakkının karşılığını almak ister.

BENİM GÜCÜM BU KADAR

Bugünkü maçta da inanılmaz derecede özverili ve iyi oynadılar. İstekli oynadılar. 2 haftadır 3 gol atıyoruz. Bu da bizim ne kadar kaliteli ve iyi bir ekip olduğumuzu gösteriyor. Benim gücüm bu kadar. Her seferinde de söyledim, herkese seslendim. Neredeydiniz? Bu kulübün neresindeydiniz! Evet bu kulübün bir geçmişi var. Ama olan geçmişi de gün yüzüne çıkaran benim. 3 senedir geçmişi yok, yerle birdi, dile gelmedi. Ama ben bu kulübün 21 yıllık mazisi olduğunu her fırsatta dile getirdim.

BUYRUN HODRİ MEYDAN!

Eski belediye başkanlarımızdan Erhan Yenilmez de bugün destek amacıyla maçta yanımızdaydı. O da bu tür spekülasyonların çok üzücü olduğunu, konuşulması gerekiyorsa ilk hakkın bizde olduğunu söyledi. Ben bu kulübün nasıl kurulduğunu, ne emekler verildiğini iyi bilen insanım. ‘Hodri Meydan’ diyorum. Körfez’de kendine güvenen, sanayici, işadamı abilerimiz, kardeşlerimiz, hadi gelin verin desteği. Bu hafta gelin primi de siz ödeyin. Hazırım ben. Ne yapılacaksa sezon sonu oturalım, konuşalım, paylaşalım. Kimse ikiyüzlülük yapmayacak. Gelip yanımızda maçı izleyip arkamızdan iş çevirmeyecek.

BİZ HASETLİK YAPMIYORUZ

Burası bir futbol kulübü ve biz herkesle iyi ilişkiler kurmaya gayret ediyoruz. Siyaset kurumu değiliz. Biz spor adamları olarak herkesle iyi geçinmek zorundayız. Her kesimden destekleyenimiz var. Kimsenin kuyusunu kazmıyoruz. Hasetlik etmiyoruz. Başarılı olanı ayakta alkışlıyor ve destek olmaya çalışıyoruz. Sezon sonu mutlaka geniş çaplı değerlendirme yapacağım.

EĞER KULÜBÜ SATACAKSAM…

Kulüp daha satılığa çıkmadı. Kimsenin kulübü sattığı da yok. Ayrıca satacaksam da bu kulübü ilk alacak kişi onursal başkanımız İsmail Baran başkanımızdır. Ondan başka kimse bize destek olmadı. Olmamaya da devam ediyorlar. Kulübü vereceksek önce ona veririz. İsterse tabii ki. İsmail Baran bu kulübü alacaksa, 5 milyon para verecekse bana niye bıraksın o zaman. Ona da haksızlık etmemek lazım. Sağda solda duyuyorum. O da gücü nispetinde bu kadar yardım edebiliyor demek ki. Bir yerlerde bizim önümüzü kesen, bizi tıkayan bir şeyler var. Ama bunu çözemiyorum. Emeğimizi kimseye yedirmem. Bu kulübü muz cumhuriyetinden almadık. Kendine güvenen buyursun gelsin.

HESAP VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ

Ayrıca kimseye de hesap vermek zorunda değiliz. Yok harcamamışız, şu kadar harcamışız. İstersem hiç para harcamam. Kime ne. Bu çocuklar da bedava duracaktı. Önce Körfez’den, sonra İzmit’ten olmak kaydıyla kendine güvenen varsa çıksın gelsin. Konuşalım, anlaşalım, bu kulübü nasıl feraha çıkaracaksak ben hazırım. Ama ikiyüzlülük olur bu. İlk yarı neredeydiniz. Liderle 1 puan farkla kapattık. O zaman çıkacaktınız.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.