DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU FESTİVALDE RENK, IRK, MİLLET… AYRIMI YOK

BU FESTİVALDE RENK, IRK, MİLLET… AYRIMI YOK

23 Nisan Çocuk Festivali için çocuklar gelmeye devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali kapsamında ilimize dünyanın dört bir yanından çocuklar gelmeye başladı. Kocaeli’ye ilk olarak gelen Çekya ve Lübnan’ın ardından Moldova, Sirbistan, Litvanya, Swaziland, Gagavuzya, Türkmenistan, Filistin, Ürdün, Kazakistan, Moğolistan ve Kosova çocukları da dünya barışı için kente adımlarını attı. Yurt dışından gelen öğrenciler gönüllü ailelerin evlerinde misafir edilecek ve Türk kültümüz tanıtılmış olacak.

Dünya çocukları tek tek geliyor

23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali’ne 41 ülkeden 1000 çocuk katılacak. Festival süresince dünyanın dört bir tarafından gelen çocuklar Kocaeli’nde misafir edilecek. Türk aileleri ile aynı evi paylaşacak çocuklar, ırk, renk, dil, millet ayrımı olmadan bir arada yaşayabilmenin önemini adeta tüm dünyaya göstermiş olacak. 3 gün dolu dolu sürecek programların ardından misafir öğrenciler tekrar ülkelerine geri gönderilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.