DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Büyükşehirli Güreşçiler 2017’ye Hızlı Başladı

Büyükşehirli Güreşçiler 2017’ye Hızlı Başladı

Büyükşehir Kağıtsporlu Güreşçiler Yalova’da yapılan güreşlerde üç ayrı boyda kürsüye çıkarak, 2017 yılına hızlı başladı.

 Türkiye Güreş Federasyonu’nun Yağlı Güreş faaliyet programında yer alan Yalova Altınova Hersek Yağlı Pehlivan Güreşleri, güreşçilerin yoğun katılımıyla yapıldı. Havaların ısınmasıyla 2017 yılı yağlı güreş sezonu da her yıl olduğu gibi bu yılda, güreş severlerin yoğun katılımıyla başladı. Pehlivanlar, kış sezonunda yoğun antrenman programı geçirerek yaza sıkı hazırlandı. Güreşler bu yıl da Nisan ayında başlayıp Ekim ayına kadar devam edecek. Her hafta yapılacak olan yağlı güreşlerin Marmara Bölgesi’nde ki ilk güreşleri, Yalova’da yapıldı. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarının arasında yer alan Sekapark Altın Kemer  Yağlı Güreşleri’nin bu yıl dokuzuncusu yapılacak. Bu yılki güreşler eski Başpehlivanlardan merhum Ali Gürbüz adına 6 Mayıs Cumartesi günü Sekapark alanında gerçekleştirilecek.

BAŞPEHLİVANLIKTA 2. OLDU

Geçtiğimiz yıl Çayırda bir çok madalya kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün Pehlivanları bu yılda hayli iddialı. Yalova Altınova güreşlerinde yine kürsüye çıkan Kağıtsporlu güreşçiler, sezona iyi bir başlangıç yaptı. Yüksek sporcu katılımının olduğu güreşlerde mavi beyazlı üç güreşçi derece elde etti. Başpehlivanlık boyunda güreşen Büyükşehirli Faruk Akkoyun, 2014 yılının Kırkpınar başpehlivanı Fatih Atlı’yı puanlama süresinde yendikten sonra finalde, 2016 yılının Kırkpınar Başpehlivan üçüncüsü Şaban Yılmaz ile karşı karşıya geldi. Akkoyun, 100 dakika süren zorlu mücadeleyi puanlama süresinde üç ihtarla kaybetti. Geçtiğimiz yıl Altınova güreşlerinde altın kemer alan Faruk Akkoyun bu sonuçla başpehlivan ikincisi oldu.

ARSLAN, BÜYÜKORTA’DA ŞAMPİYON OLDU

Güreşlerin başaltı boyunca mücadele eden Büyükşehirli bir diğer güreşçi, Rıfat Poyraz ise rakiplerini yenerek, yarı finale kalmayı başardı. Ancak zorlu geçen mücadelelerden dolayı finale çıkamadı, üçüncü olmayı başardı. Her sene başarılı bir grafik çizerek çıtayı gittikçe yükseltmeyi başaran başarılı pehlivanlardan Mustafa Arslan, 2017 yılına da hızlı başladı. Beş tur rakiplerini yenerek finale çıkmayı başaran Mustafa Arslan, finalde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin güreşçiyle eşleşti. Final müsabakasını puanlama süresinde puan alarak kazanan Arslan, büyükorta boyunun şampiyonu oldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.