DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Anıt Parkta Buluştu

CHP Anıt Parkta Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Örgütü, tam kadro olarak 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Anıtpark’ta düzenlediği programla kutladı. Programa partililer yoğun katılım sağlandı.

Anıtpark’ta gerçekleştirilen kutlama programına CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi, eski İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ve çok sayıda partili katıldı. Program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Daha sonra Başkan İşeri, yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi: “Bu bayram dünya barışının dünya çocuklarının bayramıdır. Bu bayram barışın geleceğine ve geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur. Bu bayram Anadolu’nun çocuklarının, özellikle de yoksul çocuklarının, kösüz ve yetimlerinin hayata tutunmaları için yakılan bir umudun ışığının adıdır. Bu bayram, özbeöz çocuklarının bayramıdır, aynı zamanda ulusal egemenlik bayramıdır. 23 Nisan Çocuk Bayramının varlık sebebi, bizatihi şehit çocuklarıdır. 23 Nisan kendi çocuğumuzu şefkatle bağrımıza basarken, şehit çocuklarını unutmayalım günüdür. 23 Nisan, bu milletin şehitlerine ve çocuklarına borcudur. Ancak bugün gelinen noktaya baktığımızda böylesine önemli bir gün itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.”

“97. yaşını kutladığımız, Kurtuluş Savaşımıza rehberlik eden TBMM, bugün ne yazık ki mevcut seçim sistemiyle milli iradenin parlamento’ ya tam olarak yansımadığı bir hükümet tarafından parmak çoğunluğu ile yönetiliyor. Tarihi kökleri çok eskilere uzanan parlamenter sistem, bu iktidar tarafından ayak bağı olarak gösteriliyor, bir başkanlık edasıyla ülkenin asıl meseleleri bir kenara itilerek her gün üçer beşer şehit haberleriyle yüreklerimiz dağlanıyor, acılar bitmiyor, Biliyor ve inanıyoruz ki; yakın bir gelecekte “Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızı yaşanacak güzel bir Türkiye’de kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, çocuklarımıza özgür, adil ve barış içerisinde bir Türkiye bırakmak için 23 Nisan 1920 tarihinde başlayan tarihi yürüyüşün sonsuza kadar devam edeceğini, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere TBMM açılışında bulunan tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin, özellikle de çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.