DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Hisareyn’de vatandaşları bilgilendirdi

CHP Hisareyn’de vatandaşları bilgilendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Örgütü 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referanduma kısa bir süre kala çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı.

CHP İlçe Örgütü 16 Nisan da yapılacak olan Referandum için, İlçe Başkanı İsmet İşeri ile beraber Kadın ve Gençlik Kollarının desteğiyle, Gölcüklü vatandaşlara neden HAYIR vermeleri gerektiğini anlatıyorlar. Kocaeli Barosu eski Başkanı Av. Tamer Solakoğlu’nun katılımıyla, Hisareyn’de gerçekleşen kahvehane toplantısı oldukça coşkulu geçti.

Rejim değişikliği ülkeyi teslim etmek, bölmek ve parçalamak demektir

Toplantıda söz alan, Av. Solakoğlu, “Değerli hemşerilerim Hukuk adamı olarak sizden oy istemeye gelmedim o iş siyasetçinin işi. Ben Avukat olarak, Hukuk dilini kullanarak 18 madde üzerine sizleri bilgilendirmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir hukukçu olarak karşınızdayım. Siyasi kimliğimden dolayı sizlerle buluşmuyor, konuşmuyor olacağım. Cumhurbaşkanı seçilecek kişi, bu günkü yasaların kendine nasıl bir yetki verdiğini bilerek o koltuğa oturup hareket etmesi gerekirdi. Mevcut sistemde yasama önünde yetkisi belli olan ve bu yasayı ve yetkiyi kabul etmeyen, uygulamayan biri, 16 Nisan’da EVET çıkması halinde tüm yetkileri elinde topladığında, Yasa ve Hukuk tanır mı? Parlamenter sistemin yok edilmesi demek, Rejim değişikliği demektir. Rejim değişikliği ülkeyi teslim etmek, bölmek ve parçalamak demektir. Tek adam sistemine HAYIR diyerek ülkenin geleceği, çocuklarımızın geleceğini kurtarmış olacağız. Mevcut sistemin eksik ve aksak yönlerini tespit edip düzenleme yapmak varken, neden Tek bir adamın iki dudağı arasından çıkacak emirle yönetilelim. Mevcut Cumhurbaşkanı çok iyi biliyor ki, Parlamenter sistem sayesinde bu gün o koltukta oturuyor. Tek başına iktidar olup 15 yıldır ülkeyi yönetiyor. Cumhurbaşkanına kim böyle biri öneri getirdiyse yine onu kandırmışlar. Mevcut sistemin ülkenin emniyet sibobu olduğunu karalamak demek, gel teslim ol demektir” dedi. Av. Solakoğlu 18 Maddeyi tek tek anlatarak, mevcut sistemdeki yasaları ve teklif edilen yasaların ne anlama geldiğinin açıklamasını yaparak, Hisareyn Halkını bilgilendirdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.