DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DARICA ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER KAYNAŞMASINA HAZIRLANIYOR

DARICA ŞEHİRLER VE KÜLTÜRLER KAYNAŞMASINA HAZIRLANIYOR

Ülkemizin en uzun soluklu şölenlerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması iki yıllık aranın ardından bu yıl temmuz ayında yeniden yapılacak.

Darıca Belediyesi ile ilçedeki dernekler tarafından organize edilen ve sekiz yıl boyunca aralıksız bir şekilde devam eden, fakat ülkemizdeki terör olaylarından dolayı son iki yıldır yapılamayan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nın bu yıl yeniden yapılması kararlaştırıldı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak öncülüğünde Darıca Belediyesi Teras Cafe&Restaurant’ta bir araya gelen dernek başkanlarına hazırlıklarla ilgili bilgiler aktarıldı.

Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Bir Kardeşlik Projesidir

Başkan Karabacak toplantıda yaptığı açıklamada, iki yıldır terör olayları dolayısıyla şölenleri yapamadıklarını ifade ederek, “gerek derneklerde ve gerekse değişik ortamlarda bir araya geldiğimiz vatandaşlarımız iki yıldır yapamadığımız şölenlere olan özlemlerini dile getiriyorlar. Ne zaman tekrar yapılacağını merak ediyorlar, itiraf etmek gerekirse bizler de şölenleri özledik. Bu yıl nasip olursa dokuzuncusunu düzenleyeceğimiz Şehirler ve Kültür Kaynaşması ülkemizde eşi benzeri olmayan bir program. 7 dernekle başlayıp 40 derneğe ulaştığımız ülkemizin en uzun soluklu projelerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması bir kardeşlik projesidir. Doğusundan batısına binlerce insanımızı her akşam Darıca sahilinde buluşturduğumuz,Darıca Belediyesi ve tüm il derneklerimizle beraber yaptığımız bu etkinliğe hep beraber imza atacağız. Programa katılan tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Önceliğimiz 16 Nisan Referandumu

Başkan Karabacak, dernekler şölenine katılacak derneklerin belirlenip, kura çekilmesi ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunurken, “ önceliğimiz 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan referandumdur. İnşallah hafta sonu yapılacak olan referandumda ülkemiz adına güzel sonuçlar çıkacaktır.Bu referandum yönetim sistem değişikliyle ilgili bir seçimdir. Her karara saygı duyuyoruz. Bu ülke insanı 15 Temmuz gecesinde sağcısıyla solcusuyla ülkesine sahip çıkmıştır. Gerisi teferruattır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.” diyerek 24 Nisan Pazartesi günü yeniden toplanıp şölenlerle ilgili son ayrıntıları görüşeceklerini söyledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.