DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DÜNYA ÇOCUKLARI SOKAK HAYVANLARININ BARINAKLARINI BOYAYACAK

DÜNYA ÇOCUKLARI SOKAK HAYVANLARININ BARINAKLARINI BOYAYACAK
18.04.2017
1.039
A+
A-

DÜNYA ÇOCUKLARI SOKAK HAYVANLARININ BARINAKLARINI BOYAYACAK

 

23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali kapsamında Kocaeli’ne gelecek dünya çocukları, sokak hayvanları için hazırlanan barınakları boyayacak.

 

41 ÜLKEDEN BİN ÇOCUĞUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenleyeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali, bu yıl 21-23 Nisan tarihleri arasında 41 ülkeden bin çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek. Şenlik Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi’nde 21-23 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festivalin ilk günü dünya çocukları, Kocaeli’deki sokak hayvanlarının başını sokacağı sıcak bir yuvası olsun diye hazırlanan barınakları kendi elleriyle boyayacak. Dünya çocuklarının boyayacağı barınaklar, şenliğin 2.günü Sekapark’ta düzenlenecek geleneksel piknik sırasında uygun alanlara yerleştirilecek.

 

TÜRKİYE BEYİN OLİMPİYATLARI

Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki şenliğin en önemli ayağını bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Beyin Olimpiyatları oluşturuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk Beyin Takımı ve Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilciliği tarafından organize edilen Türkiye Beyin Olimpiyatları’nda Türkiye’nin dâhileri yarışacak.

 

DAHİYSEN DAHİL OL!

Türkiye Beyin Olimpiyatları kapsamında 81 ilden 83 ayrı Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM), festivalde yer alacak. Türkiye Beyin Olimpiyatları’na 6-14 yaş grubu çocuklar katılabilecek.          Takımlar üçerli gruplar halinde yarışacak. Yarışmada birinciye 9 bin TL, ikinci 6 bin TL, üçüncüye 3 bin TL para ödülü verilecek.

 

BİLİMİN BAŞKENTİ KOCAELİ

Kocaeli’yi bilimin başkenti yapma hedefiyle ‘Her Öğrenciye Bir Bilgisayar’, ‘Bilim ve Teknoloji Kulübü’, ‘Kocaeli Bilim Merkezi’ projeleriyle teknoloji ve bilim odaklı çalışmalara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanda altyapıya yaptığı yatırımı bu yıl Çocuk ve Bilim Festivali’ne de taşıdı. Geçen yılki etkinliği Kocaeli Bilim Merkezi’nde yine bilim ağırlıklı olarak düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan güzel bildirimler almış, Kocaeli’nin bu işe ne kadar hazır olduğunu kamuoyuna ispatlamıştı.

 

DOLU DOLU BİR PROGRAM

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında 17 Nisan Pazartesi gününden itibaren dünya çocukları şehrimize gelmeye başlayacak. 19 Nisan Çarşamba günü grup liderleriyle tanışma yemeğinde bir araya gelinecek. 20 Nisan Perşembe günü ilk olarak Kocaeli Valiliği’ni ziyaret edecek dünya çocukları, ardından Yürüyüş Yolu boyunca devam eden ve artık geleneksel hale gelen kortej yürüyüşüyle Büyükşehir’in önüne gelecek. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla ‘’hoş geldiniz’’ karşılaması ve hediyeleşme gerçekleşecek.

 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN KULÜBE BOYAYACAKLAR

Dünya çocukları, bu yıl Kocaelili kardeşleriyle bir ilke daha imza atacak. Çocuklar, sokak hayvanları için hazırlanan 40 adet kulübeyi kendi elleriyle boyayacak. Dünya çocukları tarafından boyanan bu kulübeler, 22 Nisan Cumartesi günü Sekapark’ta yapılacak geleneksel festival pikniği sırasında Seka Kültür Alanı’ndaki sokak hayvanlarının yaralanması için belirlenen noktalara konulacak.

 

67 FARKLI ATÖLYE VE ETKİNLİK

Festival kapsamında eğlenceli atölyeler, bilim atölyeleri ve kağıt müzesi atölyeleri olmak üzere birçok atölye çalışması çocuklarımızı bekliyor. Büyük sahnemizde ulusal çaplı etkinliklerimizle küçük sahnemizde yine bilimsel şovlar ve eğlenceli gösteriler çocukları hem eğlendirecek, hem de bilime özendirecek. Festival kapsamında 30 eğlenceli atölye, 22 bilim atölyesi, 9 farklı sergi ve 6 kağıt atölyesi, çocuklarımızı ve ailelerini ağırlayacak.

 

ÇOCUKLAR SOKAK OYUNLARINI ÖĞRENECEK

Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulacak ‘’Sokak Oyunları’’ standı da bu yıl çok ilgi çekecek. Sokak Oyunları; seksekten beştaşa, ip atlamadan dokuztaşa kadar unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarımız eğitmenler tarafından özel bir alanda uygulamalı bir şekilde oynatarak öğretilecektir. Mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, tombik, kaleli yakan top oyunları oynatılacak.

 

ÇOCUKLAR BİLİME VE EĞLENCEYE DOYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Festivali’nde katılan dünya çocuklarıyla Kocaelili çocuklar, 3 gün boyunca bilime ve eğlenceye doyuyor. Geçen yıl ‘’Bilim ve Çocuk’’ temasıyla Sekapark’taki Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenlenen festivale katılan çocuklar; onlarca etkinlik atölyesinin yanı sıra bilim stantlarını ilgiyle dolaşmıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.