DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EN BÜYÜK ŞEREF İSLAM İLE ŞEREFLENMEK, EN BÜYÜK ZENGİNLİK DE HZ. PEYGAMBERE ÜMMET OLABİLMEKTİR

EN BÜYÜK ŞEREF İSLAM İLE ŞEREFLENMEK, EN BÜYÜK ZENGİNLİK DE HZ. PEYGAMBERE ÜMMET OLABİLMEKTİR

 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Yusuf Doğan ve Yardımcıları; İlyas Öztel, Bayram Şahin, Mahmut Şahit, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret ederek, çiçek takdiminde bulundular ve Kutlu Doğum Haftası programlarına davet ettiler.

İl Müftüsü Yusuf Doğan ziyarette yaptığı konuşmasında; Peygamberimizin doğumu münasebetiyle her yıl bir hafta Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyor. Peygamberimiz; rahmetin, sevginin, barışın ve kardeşliğin kurucusu olarak gelmiştir. İnananlar peygamberimizi bu hafta anacak ve İlimiz ve ilçelerimizdeki müftülükler bu haftayı en etkin şekilde kutlayacaklar. Kutlu doğum haftamız 17 Nisanda başlayacak ve bir hafta sürecektir. Zat-ı alilerinizi açılış programımız başta olmak üzere bütün programlarımıza teşriflerinizle bizi onurlandırmanız noktasında davet etmek için gelmiş bulunmaktayız.” diyerek, kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yaptığı konuşmalarında ise; “ Ümmeti olmakla şereflendirildiğimiz, yüce dinimizin mukaddes Peygamberimiz (S.A.V)’in dünyaya teşrifleri perspektifinde kutladığımız, Kutlu Doğum Haftamız inşallah hem İlimiz hem Ülkemiz hem de İslam ümmetinin bütün insanlığı için Hz. Peygamberimizi anlamak, onun sünnetiyle onun insanlığa getirdiği; insanlığın barış, huzur, esenlik ve kurtuluşu için hayatıyla bizlere öğrettiği değerleri anlamaya vesile olmasını diliyorum. Bugün insanlık her zamankinden daha fazla Peygamberimize muhtaçtır. Dünyanın her köşesinde hemen hemen yaşanan sıkıntıların, acıların, gözyaşlarının dinmesi için Peygamberimizin ahlakının bütün insanlarla buluşması, onun dünyayı şereflendirdiği andan ayrılışına kadar ki zaman dilimi içerisinde şahsında tecessüs eden bütün değerlerin ve sünnetlerinin, insanların kendi nefislerinden başlayarak toplumun hayatına taşıması gerekiyor. Rabbimizin, aşkına dünyayı yarattığı, yaratılmışların en şereflisi olarak, aynı zamanda; merhameti, sevgisi, insanlara olan anlayışı en yüce bir insan olarak hayatını yaşamıştır. Kimseyi ötekileştirmeden, mazlumun, mağdurun, garibin yanında yer alarak, kendisi de bir yetim olarak, dünyada yaşanan bütün acıları evlat acısı başta olmak üzere kendi şahsında yaşayarak, maddi bütün değerleri geride bırakarak, yalnız ve yalnız Allah Rızası içinde yaşayıp her haliyle örnek bir hayatı bizlere bıraktı. Bizler onun ümmeti olarak, yüce dinimiz İslam’ı Peygamberimizin sünnetinde yaşayarak bugün karşı karşıya kaldığımız ne kadar zorluk, sıkıntı varsa aşmak durumunda ve zorundayız. Dünyada yaşanan haksızlıklar karşısında Peygamberimizin ahlakıyla ahlaklanıp, İslam’ın yüce değerleriyle bu haksızlıklara karşı dur demek zorundayız. Bizler biliyoruz ki en büyük şeref İslam ile şereflenmek, en büyük zenginlik de Hz. Peygambere ümmet olabilmektir. Rabbim şefaatini bizlere de nasip eylesin. “ diyen Vali Güzeloğlu İlimiz, Ülkemiz ve dünyamızda ki tüm Müslüman kardeşlerimiz için bu haftanın hayırlı ve mübarek olmasını dileyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.