DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Evleneceklere müjde, altın fiyatları düşüşte

Evleneceklere müjde, altın fiyatları düşüşte

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak tabir edilen altın fiyatları doların düşüşe geçmesiyle birlikte düşüşte.

Yıllardır yatırımcıların en güvenli liman olarak bildikleri altın fiyatları son zamanlarda aşağıya doğru kırılganlık gösteriyor. İlçemizde başarılı bir geçmişe sahip olan Mert Gold ile altının durumun değerlendirdik. Mert Gold Yetkilisi İbrahim Tuzcuyla alakalı,söyleşi gerçekleştirdik. Altın ve fiyatlarıyla ilgili olarak ise şunları dile getirdi.

TUZCU “ALTINDA FİYATI BELİRLEYEN EN TEMEL ETKEN DÖVİZ”

Altında fiyatı belirleyen en önemli etken döviz. Dolar 3,73 TL’den 3,64 TL’ye düşmesi fiyatları da geriye çekti. 22 ayar gram altın dolar 3,73 TL iken 152 liradan alıcı bulurken doların düşmesiyle birlikte fiyatı 149 liraya kadar düştü, yaklaşık 3 liralık bir düşüş yaşanmış oldu. Çeyrek altın fiyatı ise 250 liradan doların düşüşü ile birlikte 5 lira kadar gerileyerek 245 liradan alıcı buluyor. Dolar da ki artış ve yükseliş altının fiyatının artması ya da azalmasında en önemli faktör olmuştur.

“EVLENENLER DAHA ÇOK GÖSTERİSİ SEVİYOR”

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte alış veriş biraz daha arttı fakat artık eskisi gibi takı kültürü kalmadı, şimdi ki gençler altının ayarından çok altının gösterişine bakmaya başladı. Eskiden revaçta olan 22 ayar bilezikler yerine şimdi ki gençler otantik ve gösterişli takılara daha çok merak sarmaya başladığı için ilgi farklı noktalara kaydı, haliyle de 22 ayar bileziklerin satışı da biraz yavaşladı. Doğu kültüründe altın olduğu için orada sürekli hareketlilik gösterebilir artık ülkemizde düğün sezonlarında eskiye nazaran daralma olduğunu görüyoruz, bu da altın fiyatlarını yukarı yönde etkilemiyor.Düğün sezonundan ziyade dünyada ki küresel kargaşalardan kaynaklı olmak üzere altın da hareketlilik ve bunların piyasalar tarafından hissedilmesi biraz daha bariz ve belirgin oluyor, bu olaylar altın yatırımcısını tedirgin ediyor. Referandumun sonrasında piyasaların rahatlayacağını ve buna bağlı olarak da altın da biraz da olsa yükseliş yaşanacağını tahmin ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu

Altın fiyatları ise şu şekilde

22 ayar Gram altın : 147 TL

24 ayar gram: 155 TL

Çeyrek altın : 247 TL

Cumhuriyet altın:1020 TL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.