DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gençlere örnek kamp merkezi; Diriliş Kampı

Gençlere örnek kamp merkezi; Diriliş Kampı

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak yapılan destekleme projesi adı altında birden çok olanak sunan kamp, Diriliş Kampı. Kampların amacı Kocaeli’de bulunan üniversite öğrencilerin birbirini tanıması, birbiriyle kaynaşması ve güzel vakit geçirmesidir.

Gençlere eğitim ve sporla dolu muhteşem 3 gün

Diriliş Samanlı Dağlarının eteğinde bin 200 rakıma sahip Aytepe Yaylası, Türkiye’nin en önemli gençlik kamp merkezlerinden birini barındırıyor. Adını TRT’nin Osmanlı Devletinin kuruluş dönemini içeren sevilen dizisinden alan Diriliş Kamp Merkezi, gençlere eğitim ve sporla dolu muhteşem bir 3 gün yaşatıyor. Bir seferde 200 kişinin ağırlanabildiği kamp merkezinde tek eğitiminden başka 6 farklı spor parkurundan oluşan etkinlikler yapılıyor. Ayrıca değerler eğitimi alan gençler paylaşmak, birliktelik, dostluk, sevgi ve saygı gibi önemli kavramlarını eğlenerek yaptıkları aktivitelerle daha fazla kavramış oluyorlar.

Muhteşem doğa ile iç içe

Öğrencilerin izci lideri önderliğinde kamp alanında yaptıkları spor dallarından biri de bisiklet turları. Öğrenciler Aytepe Yaylası’nda belirlenen turlarla muhteşem doğayla iç içe gezintiye çıkabiliyorlar. Bir başka doğayla iç içe yapılan spor dalı olan yürüyüş, öğrencilerin her türlü yeşilliklerle iç içe olması gençlere bambaşka olanaklar yaşatıyor.

Kamp aktiviteleri olarak öğrencilere bir çok olanak sunuluyor. Öğrencilerin eğlenebilecekleri, doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri birden fazla aktiviteler ve yarışmalar bu kampta mevcut. Bunlar halat çekme yarışması, çuval atlama yarışması, münazara, bilgi yarışması, kamp ateşi, paintball, el sanatları, trekking, halk oyunları, kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma, sokak oyunları, yakar top, sportif turnuvalar, tiyatro, müzik, sessiz sinema vb.

Kamp dönemleri

Kamp dönemleri olarak yaz kampları ve kış kampları olarak iki tür kamp yapılmakta. Yaz dönemi boyunca lise öğrencilerinin katıldığı kamp merkezine kış aylarında ise üniversite öğrencileri yararlanabiliyor. Diriliş kampı, gençleri eğlenebilecekleri alana davet ediyor.

HABER: Nihan ATAK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.