DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

HEDEF YENİ REKOR!

HEDEF YENİ REKOR!

Ufuk Koçak deprem şehitleri için dalacak

“Dünya engelliler serbest dalış” rekortmeni depremzede Ufuk Koçak, 22 metrelik dünya rekorunu 50 metreye çıkarmak için kampa girdi.

Marmara Depremi‘nde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtulan, iki bacağını kaybetmesine rağmen azmi ve cesaretiyle “dünya engelliler serbest dalış” rekorunu kıran Ufuk Koçak, bunu 50 metreye çıkarmak için çalışmalara başladı. Dalgıçlık ve rüzgar sörfü yapan, dağa tırmanan ve zorlu doğa şartlarında kamp kuran Koçak, enkaz altından başarılara uzanan hayat hikayesinde rekorlara imza atıyor.

Kamp hazırlıkları Kaş Fethiye ve Değirmendere olacak

16 Ağustos’a kadar bir çok etabı olan rekor denemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bunlar sırasıyla Kaş, Fetiye ve rekorun denemesinin yapılacağı Değirmendere’de yapacak. Hazırlık aşamalarında uzmanlarla ve işinde uzman doktorlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki 50 metre rekoru 16 Ağustos’ta gelecek” dedi.

REKORU DEPREM ŞEHİTLERİNE ARMAĞAN EDECEK

Daha önce 22 metreye tüpsüz dalarak “dünya engelliler serbest dalış” rekorunu kıran Koçak, rekorunu 50 metreye taşımak için 16 Ağustos’ta Değirmendere ki batık şehir de dalış yaparak gerçekleştirecek, rekoru da deprem şehitlerimize armağan edeceğim dedi.

“Ülkemde onlarca, yüzlerce dünya rekortmeni olsun, başarı olsun”

“Dünya engelliler serbest dalış” rekorunu 2014 yılında, Türkiye’de yaşayan 8,5 milyon “engellenen” kişi için kırdığını belirten Koçak, “Bu yıl rekoru bir tık daha geliştirmek istiyorum. Buradaki amacım bu defa bir sonraki hedef için bir altyapı, bir farkındalık oluşturabilmek. Artık ben rekor kırmak istemiyorum. Benim serbest dalışla ilgili yetiştirdiğim engellenen kardeşlerim var. Onların bu rekorları kırmasını istiyorum. Ülkemde onlarca, yüzlerce dünya rekortmeni olsun. Bundan çok büyük mutluluk duyarım. Fakat bunun altyapısını hazırlayabilmem için benim bu sene bir rekor denemesi daha yapmam gerekecek. Eylül sonu gibi bu denemeyi planlıyorum. 22-25 metrelik rekorlarımı 50 metreye taşımak istiyorum.” diye konuştu.

Koçak, yetiştirdiği bazı engellilerin, rekor denemesinde suya girip “güvenlik dalgıçlığı” yapabileceğini söyledi.

Kendisine ait rekoru genişletmek için çalışmalara başladığını dile getiren Koçak, “Bundan sonra ülke yeni rekorlara hazırlansın. Çünkü artık kaya tırmanışı yapan engellenen kardeşlerimi yetiştiriyorum, yelken yapan engellenen kardeşlerimi yetiştiriyorum, rüzgar sörfü yapan engellenen kardeşlerimi yetiştiriyorum, bisikletle koşan engellenen kardeşlerimi yetiştiriyorum. Onların koçluklarını yapıyorum. Artık yüzmede, yelkende, sörfte yeni yeni rekorlar gelecek. ‘Sakat’ dedikleri, ‘özürlü’ dedikleri, ‘engelli’ dedikleri insanların neler başarmış olduğunu görecekler.” ifadelerini kullandı.

“Nefes tutmak benim için çok büyük bir travma”

Depremzede olduğuna işaret ederek, nefes tutmanın kendisi için bir zorluk olduğunu anlatan Koçak, şunları kaydetti:

“Daha önce rekor kırdığımda da antrenman süresinde zorlandım. Büyük sıkıntılar yaşadım ama yaptım, başardım. Engellenenlerin dünya serbest dalış rekorunu ülkemize getirdim. Nefes tutmak benim için büyük bir travma. 3 gün enkazın altında kalıp, nefes alabilmek için tırnaklarınla betonu kazıyıp dışarı çıkarsın. Aradan biraz zaman geçer ve nefesini tutup suyun altına girersin. Bunu ne için, neden yaptığın çok önemli.”

Farkındalık oluşturmak için gayret sarf ettiğini vurgulayan Koçak, kendisi gibi başarılı nice engellinin bulunduğunu, rekoru da ‘engelli, özürlü’ isimlerinin altında kırdığını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.